ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
- Παρουσίαση του Τομέα
- Σκοπιμότητα - αναγκαιότητα του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
- Προφίλ των απόφοιτων Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. της ειδικότητας "Επιχειρηματικής Γεωργίας"
- Επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητας Σύγχρονης Επιχειρηματικής Γεωργίας του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
- Πανελλαδικές Εξετάσεις : Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εισάγονται οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ (Α΄ ομάδας) του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
Β΄ Τάξη Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Τα μαθήματα ειδικότητας που διδάσκονται είναι:
- Γεωπονία και Ανάπτυξη
- Εισαγωγή στη Γεωργική Παραγωγή
- Περιβάλλον και Γεωργία
- Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων
- Εισαγωγή στη Γεωργική Οικονομία
Γ΄ Τάξη Ειδικότητα Σύγχρονης Επιχειρηματικής Γεωργίας
Τα μαθήματα ειδικότητας που διδάσκονται είναι:
- Φυτική παραγωγή
- Ζωική παραγωγή
- Εκμηχάνιση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
- Φυτοπροστασία
- Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΑΓΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ
Ο απόφοιτος αναμένεται να εκτελεί τα παρακάτω επαγγελματικά έργα:
να εφαρμόζει τις βασικές αρχές της βιολογικής γεωργίας. Να καλλιεργεί,
συλλέγει, συσκευάζει και να πωλεί το βιολογικό προϊόν , σύμφωνα με τις
Διεθνείς προδιαγραφές και την ισχύουσα Κοινοτική
νομοθεσία
- Να αποκτήσει επαφή με την αναπτυξιακή διαδικασία της υπαίθρου και με εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης που σέβονται το περιβάλλον.
- Να αναγνωρίζει τη συμβολή του αγροτουρισμού στη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών πολιτισμών καθώς και στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.
- Να εφαρμόζει τις βασικές αρχές οργάνωσης και διαχείρισης αγροτουριστικής μονάδας
- Να αποκτήσει επαφή με τον τομέα των αγροβιοτεχνιών και στον βασικό ρόλο στην συμπλήρωση - ενίσχυση των γεωργικών εισοδημάτων.
- Να έχει βασικές γνώσεις για την εγκατάσταση λειτουργία και συντήρηση των αγροβιοτεχνών.
- Να αποκτήσει επαφή με τη ελληνική λαϊκή τέχνη, ώστε να εντοπίσει εκείνα τα στοιχεία από την παράδοση, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής ( συμμετοχή, συνεργατικότητα ).
- Να εξοικειωθεί στην χρήση αγγλικής ορολογίας γύρω από τον αγροτικό και αγροτουριστικό χώρο.
- Να τειρεί τους βασικούς κανόνες λειτουργίας των αγροτουριστικών καταλυμάτων.
- Να αποκτήσει την ικανότητα επαγγελματικής προσφοράς υπηρεσιών (υποδοχής εξυπηρέτησης, οργάνωσης εκδρομών και ξεναγήσεων, αθλοπαιδιών κλπ), καθώς και τις βασικές γνώσεις οργάνωσης και λειτουργίας καταλυμάτων και μονάδας εστίασης σε αγροτουριστική μονάδα.
- Να αποκτήσει την ικανότητα κατασκευή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων καθώς και των αντίστοιχων μονάδων μεταποίησης, ιδιαίτερα σε προϊόντα ονομασίας προελεύσεως και ειδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών (λάδι, μέλι, κρασί)
- Να εκτελεί κατασκευαστικές εργασίες σε απλές εγκαταστάσεις και να κατέχει βασικές γνώσεις για την λειτουργία και την συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων.
- Να συνδέσει τις μεθόδους εμπορίας (Μάρκετινγκ) με τις αγροτουριστικές και αγροβιοτεχνικές δραστηριότητες και να εξοικειωθεί με τις προωθητικές μεθόδους των αγροτουριστικών και αγροβιοτεχνικών προϊόντων (διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις και προωθητικές ενέργειες).
- Να τειρεί στοιχειώδεις οικονομικούς λογαριασμούς. Να αποκτήσει φορολογική και επιχειρηματική συνείδηση.
- Να εφαρμόζει τους κανόνες των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας με τους πελάτες του, και με τους συνεργάτες του.
Α ΤΑΞΗ | Β ΤΑΞΗ | |||
ΜΑΘΗΜΑ | ΩΡΕΣ | ΜΑΘΗΜΑ | ΩΡΕΣ | |
Αγροτουρισμός και Ανάπτυξη
Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας
Αγγλικά Ειδικότητας
Γεωργικές Εγκαταστάσεις
Εμπορία (Μαρκετιγκ) προιόντων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνίας
Εφαρμογές Η/Υ
|
2Θ+2Ε
2Θ+3Ε
3Θ
2Θ+4Ε
2Θ+3Ε
1Θ+1Ε
|
Αγροτουριστικές Επιχειρήσεις
Αγροβιοτεχνίες
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Υπαίθρου
Ιδιοπαραγώμενα Γεωργικά Προιόντα
Αγροτική Παράδοση και Λαική Τέχνη
|
2Θ+2Ε
3Θ+3Ε
2Θ+2Ε
2Θ+4Ε
2Θ+3Ε
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου