Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
Μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η Κυβέρνηση με βάση και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η διεθνής οικονομική κρίση που ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί στο σύνολο της στη χώρα μας χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και η συνέχισή της.
Γίνεται προσπάθεια να φορτωθούν στη διεθνή κρίση η κατάσταση του Τ.Π.Δ.Υ., του Ο.Π.ΑΑ, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Παράλληλα τόσο από την Ε.Ε. όσο και από την Κυβέρνηση προτείνονται μέτρα και πολιτικές όπως η λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ασυδοσία της αγοράς, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους.

Είναι πρόκληση. Για το ξεπέρασμα της κρίσης χρησιμοποιούνται τα μέτρα και οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση.

Επικαλούνται την κρίση και τις επιπτώσεις της και καλούν το συνδικαλιστικό κίνημα να συναινέσει στη μείωση των ημερών εργασίας, στις ελεύθερες απολύσεις, στο πάγωμα και τη μείωση των αποδοχών μας, στον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο και γίνεται προσπάθεια να ενοχοποιηθούν για την κατάσταση της οικονομίας.

Η νέα λιτότητα, το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ο παραπέρα περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας επιστρατεύονται και πάλι στο όνομα της κρίσης. Δεκάδες δις στους τραπεζίτες. Λιτότητα και φτώχια για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: