Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Μετά τις Πανελλαδικές ο διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων

Μετά τις Πανελλαδικές ο διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων



Εντός του Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011. Στον εν λόγω διαγωνισμό έχουν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής 7.736 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διεκδικούν μία από τις 351 θέσεις τεχνικών ειδικοτήτων (των προκηρύξεων 4Π/2008 και 5Π/2008) στα σχολεία.

Ήδη το ΑΣΕΠ και το υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις, αναζητώντας την κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού- ο οποίος θα διενεργηθεί και για τις δύο προκηρύξεις σε ένα Σαββατοκύριακο- προβλέπεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο για την προκήρυξη 4Π/2008, η οποία αφορά συνολικά 87 θέσεις, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν 2.969 ενώ για την προκήρυξη 5Π/2008 επί συνόλου 264 θέσεων υποβλήθηκαν 4.767 αιτήσεις. Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν γραπτά σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη θεματική ενότητα αφορά στο/α γνωστικό/ά αντικείμενο/α, ανάλογα με τον κλάδο- ειδικότητα τον οποίο θα κληθεί να διδάξει ο υποψήφιος.

Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά: α) τη Γενική Διδακτική ΜεθοδολογίαΠαιδαγωγικά Θέματα και β) την Ειδική Διδακτική του γνωστικού αντικειμένου κατά κλάδο και ειδικότητα.

Η διάρκεια της εξέτασης κάθε θεματικής ενότητας αρχίζει από τη διανομή των θεμάτων στους υποψηφίους.

Τα θέματα για την εξέταση κάθε μαθήματος μαζί με τις επεξηγήσεις θα διανεμηθούν γραπτά στους υποψήφιους από τους επιτηρητές με την έναρξη της εξέτασης. Λόγω του αναγκαίου χρόνου για την τηλεμετάδοση και αναπαραγωγή των θεμάτων, θα υπάρξει ένα διάστημα αναμονής από την έναρξη της εξέτασης, που αναγράφεται στο πρόγραμμα, μέχρι και τον χρόνο που θα δοθούν τα θέματα, από τον οποίο πάντως μετράται η διάρκεια της εξέτασης.

Στους υποψηφίους θα δοθεί πλήρως ο προβλεπόμενος για την εξέταση χρόνος των 4 ωρών, ανεξάρτητα από την ώρα που θα διανεμηθούν τα θέματα. Εντός του χρονικού αυτού διαστήματος ο διαγωνιζόμενος έχει την ευχέρεια, εφόσον στην εξέταση περιλαμβάνονται δύο ή περισσότερα μαθήματα, να διαθέσει για κάθε μάθημα όση ώρα κρίνει απαραίτητη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπερβεί το σύνολο της ώρας που ορίζεται στο πρόγραμμα.

Για να θεωρηθεί ότι ένας υποψήφιος μπορεί να διοριστεί, σε συνδυασμό πάντοτε με τον αριθμό των προκηρυχθεισών θέσεων, πρέπει απαραιτήτως να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 55 μονάδες στον τελικό βαθμό της γραπτής εξέτασης και συγχρόνως 50 μονάδες σε κάθε θεματική ενότητα.

Όσοι έχουν συγκεντρώσει τους βαθμούς της προηγούμενης παραγράφου, δικαιούνται προσαυξήσεων στον βαθμό της γραπτής εξέτασης λαμβάνοντας υπόψη ως κριτήριο για κάθε υποψήφιο: α) τον βαθμό του βασικού του πτυχίου, β) ενδεχόμενες μεταπτυχιακές σπουδές και γ) ενδεχόμενη προϋπηρεσία ως εκπαιδευτικός.




Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, 21/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: