Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ !

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ !
Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/
Ένωση λειτουργών τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης κορινθίας : Βουτηγμένη κυριολεκτικά στο δράμα. Φωτίζει σκοτεινές εκπαιδευτικές της πτυχές. Πάνω από δυνατή η κραυγή της αγωνίας της, για την κατάσταση, που καθημερινά βιώνει στον καίριο τομέα της τεχνικής κρατικής μας παιδείας. Περιμένει με αγωνία απύθμενη το τέλος των δικών της ψευδαισθήσεων. Βρισκόμαστε στο τέλος Ιανουαρίου 2010. Και ενώ έχει τελειώσει το πρώτο τετράμηνο 2009-2010, ΜΟΛΙΣ που εχει ξεκινήσει η ΣΤΑΔΙΑΚΗ κάλυψη των διδακτικών κενών στα τεχνικά και επαγγελματικά μας σχολεία. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά. Μεγάλα. Έχουν ελλείψεις στα αυτονόητα ! Εκπαιδευτικοί, βιβλία, κάλυψη θέσεων ευθύνης, χρηματοδότηση κινούνται στο χώρο του κραυγαλέου έλλείμματος.
Βέβαια, το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στο γενικό έλλειμμα ηθικής, που παρουσιάζουμε ως κοινωνία στα δομικά μας χαρακτηριστικά. Και στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης της τεχνικής εκπαίδευσης, που κυριαρχεί στο μυαλό και στην ψυχή μαθητών και καθηγητών της συγκεκριμένης αυτής εκπαίδευσης.
Τι ζητούν άραγε οι συμπολίτες μας, αυτοί οι σπουδαίοι πράγματι λειτουργοί απ την ελληνική-τοπική Πολιτεία ; Μα τα αυτονόητα. Να ασχοληθεί σοβαρά, ουσιαστικά και σε βάθος και για τα δικά τους καθημερινά, αλλά και επείγοντα προβλήματα. Και να αποδείξει έμπρακτα-και προς κάθε κατεύθυνση-πως το κράτος σέβεται βασικά του συνθήματα, όπως το ΄΄ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ΄΄. ΄΄ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ΄΄. Οι χαμένες ευκαιρίες ανήκουν στο παρελθόν. Τα χαμένα χρόνια εχουν περάσει οριστικά. Τα προβλήματα, οι αδυναμίες, τα βάρη που άφησε πίσω του το χθες, περιορίζονται μέρα με τη μέρα. Η κορινθία μας ανταποκρίνεται σήμερα με περισσή επιτυxία στα αιτήματα της νέας εποχής. Έτσι άραγε δεν διαλαλούσαμε προεκλογικά ; Πως δηλ.θα κινούμαστε πάντα και παντού σε αντιστοιχία με το λαικό αίσθημα και συμφέρον ; Τα ξεχάσαμε τώρα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: