Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ»


    Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.                                   

          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399
         6932798177 
FAX: 210 5202798  - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ»

Παρά τις δεκάδες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων από βουλευτές όλων των κομμάτων, παρά τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί με τις διαμαρτυρίες και που έχουν δημοσιοποιηθεί από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς όλης της επικράτειας, παρά τις καταγγελίες που έχουν σταλεί στο υπουργείο  παιδείας και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από δεκάδες πρωτοβάθμια αλλά και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, παρά το τόσο μελάνι που έχει χυθεί για τη περιγραφή της απερίγραπτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάστηκαν ως σχεδιαστές – αξιολογητές και διδάσκοντες  στα προγράμματα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) τα σχολικά έτη 2008 – 2009 και 2009 – 2010, το αυτί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δεν ίδρωσε, δεν ιδρώνει και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται μελλοντικά να ιδρώσει.


 «Στου κωφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα».


Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ περιπαίζει τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για δύο σχολικά έτη στα προγράμματα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) μη καταβάλλοντας τα ωφελούμενα  δεδουλευμένα όλο αυτό το διάστημα, αρνούμενη ακόμη και να παραδεχτεί την οφειλή  και την μελλοντική καταβολή στους δικαιούχους, σπρώχνοντας έμμεσα αλλά και άμεσα τους εκπαιδευτικούς σε δικαστικές αγωγές διεκδίκησης των δεδουλευμένων μπροστά στο κίνδυνο να χαθούν λόγω παρέλευσης του χρόνου.



Επιπρόσθετα σας επισυνάπτουμε και τις απόψεις του νυν υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για την μη καταβολή των δεδουλευμένων και την απαξίωση του θεσμού της ΠΔΣ που είχε καταθέσει στη Βουλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας   την τότε ηγεσία για μη καταβολή δεδουλευμένων και απαξίωση της ΠΔΣ αλλά τα ίδια ακριβώς πράττει τώρα ο ίδιος και η υπουργός παιδείας .

              


«Κοινή Ερώτηση με θέμα την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη


Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2008




Προς τον Υπουργό: Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων



Θέμα: Η πολιτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει και απαξιώνει το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Ν. Κοζάνης



Κύριε Υπουργέ,
Η πολιτική ηγεσία τον ΥΠΕΠΘ τα τελευταία τέσσερα χρονιά, με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλήψεις της, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δράσης στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.



Συγκεκριμένα:



A) Σκόπιμα καθυστερεί κάθε χρόνο να αποστείλει στα σχολεία τη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των παραπάνω δράσεων, όταν είναι γνωστό ότι η καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων της ΠΔΣ και κάθε υποστηρικτικού θεσμού δρα εκ των πραγμάτων υπονομευτικά και ωθεί τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε άλλες «λύσεις» εκτός του δημόσιου συστήματος, οι οποίες για πολλούς επισύρουν δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση.



Β) Αύξηση τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό μαθητών για τη συγκρότηση τμημάτων Π.Δ.Σ. από 5 σε 10 μαθητές, με αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μην είναι πλέον δυνατή η συγκρότησή τους και επομένως ο σημαντικός αυτός θεσμός για τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις να φθίνει διαρκώς.
Γ) Δεν αναπροσάρμοσε την ωριαία αποζημίωση των μόνιμων και ωρομισθίων καθηγητών, η οποία παραμένει καθηλωμένη στα 9 ευρώ από το 1996, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.




Δ) Καθυστερεί αδικαιολόγητα και απαράδεκτα να καταβάλει τα δεδουλευμένα τόσο στους μόνιμους όσο και στους ωρομίσθιους καθηγητές που διδάσκουν στα προγράμματα αυτά, όπως καθυστερεί επί μήνες να πληρώσει τα δεδουλευμένα ωρομίσθιων δασκάλων που εργάζονται στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.




ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να στηρίξει τους παραπάνω θεσμούς και ποιες πρωτοβουλίες, συγκεκριμένα, πρόκειται να αναλάβει;
2. Πότε πρόκειται να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην παρατηρηθεί και στο μέλλον η απαράδεκτη καθυστέρηση στις πληρωμές;



3. Προτίθεται να τηρήσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας, ποιο θα είναι το ύψος και ποιος ο χρόνος υλοποίησης;
4. Ποιες είναι οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση των παραπάνω δράσεων στο Νομό Κοζάνης και ποιος ο προγραμματισμός και οι πρωτοβουλίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να μη παρατηρηθούν εκ νέου τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Γιώργος Παπακωνσταντίνου                »





Φαίνεται εκ των πραγμάτων τελικά, ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, πέραν όλων των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, έχει θέσει και ως σκοπό την μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς εξαθλιώνοντάς τους περισσότερο .




         
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: