Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΙΛΟΙ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ !!!



Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 10-12-2012
 Αριθμ. Δ.Τ.: 023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Οι «Καθηγητές της Αργομισθίας» VS των «Καθηγητών» της Διατεταγμένης Λασπο-Δημοσιογραφίας
Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ της άθλιας κατασυκοφάντησης των Εκπαιδευτικών Λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης καλά κρατεί … Ενόψει της Αξιολόγησης, και εν μέσω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο της Εκπαίδευσης από τις ελλείψεις 2.000 και πλέον Εκπαιδευτικών, το οργανωμένο λόμπυ των λασπολόγων επιχειρεί να ρίξει και πάλι τις ευθύνες στις πλάτες των Εκπαιδευτικών, παρουσιάζοντάς τους ως κοινούς απατεώνες.
Στην έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή», στο φύλλο της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2012, δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Καθηγητές της αργομισθίας» του επίσης έγκριτου δημοσιογράφου κ. Απόστολου Λακασά, και υπότιτλο «Τι κόλπο σκαρφίστηκαν για να εργάζονται δύο ώρες την εβδομάδα» ([1]), που συνοδευόταν από την είδηση «Καθηγητές με δύο ώρες διδασκαλίας σε σχολεία της Αττικής» ([2]). Το άρθρο έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας και εκτεταμένων αναδημοσιεύσεων σε όλο τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και σε πολλές έντυπες εκδόσεις. Τα σχόλια των αναγνωστών ήταν (σε πλήθος και οργή) ανάλογα του μεγέθους της «απάτης» που «αποκαλύφθηκε»…
Ο δημοσιογράφος παρουσίασε γλαφυρά, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, τα «Όργια αργομισθίας» που υποτίθεται ότι «…ανακάλυψαν σε σχολεία της Βούλας, της Βάρης και της Βουλιαγμένης οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης…», παρουσιάζοντας κατ’ αποκλειστικότητα το «… πόρισμα, 27 σελίδων, του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2012)…» το οποίο «…αποτελεί καταπέλτη για τις πρακτικές που υιοθετούνταν σε βάθος χρόνου σε σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών», περιγράφοντας τις παράνομες πράξεις που «…έκαναν διευθυντές και καθηγητές υπό την “υψηλή προστασία” αιρετών εκπροσώπων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής».
Αποκορύφωμα της «εκτεταμένης και σε βάθος χρόνουεργασιοδιαφυγής” εκ μέρους εκπαιδευτικών…» οι οποίοι προέβαιναν σε «…”λαθροχειρία” με τις ώρες διδασκαλίας στα συγκεκριμένα σχολεία…», ήταν οι «… περιπτώσεις εκπαιδευτικών με κατά πολύ μειωμένο διδακτικό εβδομαδιαίο ωράριο, δηλαδή εκπαιδευτικοί με δύο και τρεις ώρες εβδομαδιαίως και περίπτωση εκπαιδευτικού με καθόλου διδακτικό ωράριο».
Και για όποιον δεν κατάλαβε, το αποτέλεσμα αυτής της εργασιακής «λαθροχειρίας» (κλοπής, στην καθομιλουμένη), ήταν ότι η Πολιτεία «… αναγκαζόταν να προσλαμβάνει αναπληρωτές με υψηλό κόστος … για να καλύψει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο... παραδιπλανό σχολείο…». Τώρα μάλιστα ! Το καταλάβαμε !! Ολόκληρη η Κοινωνία οφείλει να επαναστατήσει !!! Αίσχος, Ντροπή και Ανάθεμα στους επίορκους Εκπαιδευτικούς, στις διαβρωμένες δομές της Εκπαίδευσης και στους Αιρετούς που παρείχαν «Υψηλή Προστασία» σε αυτές τις παρανομίες. Πλασματικά είναι και τα στοιχεία των κενών των Εκπαιδευτικών που παρουσιάζουν οι Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών. Η λύση είναι απλή. Συγχώνευση τμημάτων και μεταφορά των Εκπαιδευτικών στο …παραδιπλανό σχολείο !!
Ακόμη και στην απάντηση των Ε.Λ.Μ.Ε. Νότιας Αθήνας και Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής, ο υποστηρικτής αυτού του παραληρήματος θα μπορούσε να βρει επιχειρήματα που να συνηγορούν στον οχετό των κατηγοριών. Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τους συναδέλφους, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «…Όταν στο παρελθόν το Υπουργείο Παιδείας διόριζε 30 μαθηματικούς στον Αη Στράτη, για να τους αποσπά στην Αθήνα, και ο κλάδος κατήγγειλε την πολιτική αυτή, τα ΜΜΕ σιωπούσαν…» ([3]), επομένως το έγκλημα είναι τετελεσμένο, απλώς δεν φταίει ο κλάδος, αλλά οι …πολιτικοί.
Η Ομοσπονδία μας, προκειμένου να λάβει θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως περιγραφόταν από τον δημοσιογράφο, ζήτησε με την με αρ. πρωτ. 085/13-11-2012 επιστολή της προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) να λάβει επίσημα το από 23-10-2012 πόρισμά του. Και η απάντηση του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ήταν σοκαριστική :
Το … 27 σέλιδο «Πόρισμα» του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
γιατί απλώς ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ !!!
Στην απαντητική του επιστολή προς την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ([4]), το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. δηλώνει ότι «…δεν έχει εκδοθεί πόρισμα σχετικό με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” στις 11-11-2012, δεδομένου ότι η επιθεώρηση που διενεργείται δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί». Υπάρχουν κάποιες «…κατ’ αρχήν διαπιστώσεις της επιθεώρησης…» οι οποίες «…σύμφωνα με την ελεγκτική διαδικασία … τίθενται υπόψη των ελεγχομένων δημοσίων υπηρεσιών εγγράφως για να εκφέρουν επ’ αυτών τις απόψεις τους …». Μάλιστα, μας κοινοποίησε και επιστολή του προς την εφημερίδα με την οποία ζητάει την αποκατάσταση της αλήθειας ([5]).
Η διάψευση του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. δημοσιεύτηκε στα … ψιλά «Γράμματα Αναγνωστών», συνοδευόμενη από την απάντηση του «ΑΠ.Λ.», ότι « …Η «Κ» δημοσίευσε το επείγον και εμπιστευτικό έγγραφο … που απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προς την οποία τίθενται υπόψη οι διαπιστώσεις του Σώματος για να καταθέσει τις απόψεις της. Και ως τέτοιο παρουσιάστηκε από την «Κ». Οι διαπιστώσεις, λοιπόν, του Σώματος διατηρούν την αξία τους, ως αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας. Ανάλογες έρευνες έχουν διενεργηθεί και για άλλες περιοχές της Αττικής» ([6]). Δηλαδή, η εφημερίδα, όχι μόνο ΕΠΙΜΕΝΕΙ να υποστηρίζει τα παραπάνω ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ, αλλά ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ και τις απόψεις της αρμόδιας Διεύθυνσης, και …ΑΠΕΙΛΕΙ ότι …υπάρχουν και «ανάλογες έρευνες» για «άλλες περιοχές».
Πάντως, το δημοσίευμα αναφερόταν σε 27σέλιδο Πόρισμα - Καταπέλτη και όχι σε εν’ εξελίξει Έρευνα… Ανάγνωση γνωρίζουμε …
Η απάντηση ενός από τα άμεσα θιγόμενα σχολεία ([7]), πραγματικά ραγίζει την καρδιά του αναγνώστη. Καθηγητές με μεράκι, με πλήθος δραστηριοτήτων και προγραμμάτων εκτός διδακτικού ωραρίου, με θεατρικά Βραβεία σε Πανελλήνιους καλλιτεχνικούς Αγώνες, με συνεργασίες με σχολεία του Εξωτερικού, με διακρίσεις σε Μαθητικά Φεστιβάλ φωτογραφίας, με δανειστική βιβλιοθήκη …5.000 τίτλων και με άριστους μαθητές, πιάνουν την έντιμη γραφίδα τους για να συντάξουν …απολογία προς τους άθλιους συκοφάντες τους.
Η δική μας απάντηση δεν θα είναι τόσο απολογητική.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΕΙΛΟΙ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ !!!
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: