Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στη Χίο

Πληροφορίες:Αγ.Αναστασίας Φραγκοβούνι
Διεύθυνση:82100,    Χίος
Τηλέφωνο:6932858075
 Κ.Β.Χατζησταμάτης
Χίος 04/ 12/ 2013
Αρ. Πρωτ.: 14
Προς
Τους Εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : ¨ Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στη Χίο: Έκφραση αισθημάτων ικανοποίησης – Συνέχιση προσπαθειών ¨
Τα μέλη του Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών εκφράζουν την βαθειά ικανοποίησή τους και αισθάνονται την ανάγκη στην παρούσα φάση να ευχαριστήσουν:
   τον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του νησιού της Χίου
   τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
για την παμψηφεί θετική τους απόφαση να στηρίξουν το αίτημα του Παραρτήματος της Ένωση μας που αφορά την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο νησί της Χίου.
Προκειμένου να προχωρήσει διαδικαστικά το αίτημα τα επόμενα βήματα με βάση την Υ.Α.169106/Δ4/07-11-2013, απαιτούν:
Aρχικά την έκδοση από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου της βεβαίωσης ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές δαπάνες του προς ίδρυση σχολείου. Η βεβαίωση1 μαζί με την καθαρογραμμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (γνωμοδότηση) θα πρέπει να αποστείλει ο Δήμος μέχρι 20-12-2013 στην Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Παράλληλα θα πρέπει η οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας να εκδώσει την βεβαίωση ανάληψης δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών. Η βεβαίωση2 θα πρέπει να αποσταλεί και αυτή στην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως 20-12-2013.
Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποστείλει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων καθώς και στην Οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση, εν προκειμένω του Βορείου Αιγαίου, έως 20-12-2013
Αφού πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω θα ακολουθήσει το τελευταίο βήμα των διαδικαστικών σε ότι αφορά την περιφέρειά μας που είναι η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να υποβάλλει την εισήγησή της στην ειδική φόρμα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey), έως 8-1-2014.
   Ο Υπεύθυνος του Παραρτήματος της Ένωσης μας έχει εξουσιοδοτηθεί να παρακολουθήσει και στην συνέχεια την εξέλιξη της πορείας του αιτήματός μας, ενώ οι επαφές μας ήδη με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς αποπνέοντας αέρα αισιοδοξίας για την θετική έκβαση της επίτευξης του αιτήματός μας.  
Με τιμή
Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.
Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

Δεν υπάρχουν σχόλια: