Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Αιμοδοσία

Αιμοδοσία της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ένωσής μας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την 1η Απριλίου 2009 από τις 9.00π.μ-13.00μ.μ, στο Κέντρο Υγείας του Κιάτου, προκειμένου να ενισχύσει την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί στη Β’ ΕΛΜΕ-Κ.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σικυώνος-Ξυλοκάστρου και αποσκοπεί:
α) στην ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο καθώς επίσης να είναι δυνατή η προσφορά αίματος σε περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ).
Στη Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας εδώ και κάποια χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας κατάλογος συναδέλφων αιμοδοτών. Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ-Κ προσπαθώντας να διευρύνει τον κατάλογο αυτό, καλεί τους συναδέλφους που επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, να στείλουν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τηλ. σταθερό, τηλ. κινητό) στο fax: 27420-22621 ή στο e-mail: belmekor@otenet.gr της ένωσής μας.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η υπηρεσία, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας, διευκολύνει τους συναδέλφους προβλέποντας ότι: «Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.). Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος. … Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων»(Εγκύκλιος ΥΠΕΠΘ 74275/Δ2, 10-7-07, παρ. 4)
Συνάδελφοι,
Επειδή η προσφοράς αίματος είναι προσφοράς ζωής και επειδή τ’ αποθέματα της τράπεζας αίματος της Ένωσής μας έχουν μειωθεί αρκετά, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: