Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ - Α. ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2/6/09

Συνεδρίασε σήμερα 2/6 το ΠΥΣΔΕ με βασικό θέμα την τοποθέτηση σε νέες οργανικές θέσεις για το νέο σχολικό έτος των συναδέλφων που είχαν κάνει αίτηση τοποθέτησης ή βελτίωσης.
Στην αρχή της συνεδρίασης συζητήθηκε ένσταση συναδέλφου κατά της προηγούμενης απόφασης του ΠΥΣΔΕ για προκήρυξη οργανικής θέσης χημικού στο ΓΕΛ Ζευγολατιού. Ο συνάδελφος επικαλέστηκε λάθος στον υπολογισμό των αναγκαίων ωρών με αποτέλεσμα αντί για 12 ώρες έλλειμμα να υπάρχει 10 ώρες έλλειμμα. Διαφώνησα με την ένσταση του συναδέλφου, γιατί, αν και όψιμα αντελήφθη το λάθος ο διευθυντής του σχολείου, εντούτοις υπάρχουν συνολικά 17 ώρες έλλειμμα ΠΕ04 στην ομάδα σχολείων που ανήκει το σχολείο και επομένως θα μπορούσε να προκηρυχτεί η οργανική θέση. Μειοψήφησα αλλά η ένσταση έγινε δεκτή.
Στη συνέχεια προχωρήσαμε ομόφωνα στη διαδικασία τοποθέτησης στα οργανικά κενά που είχαν προκηρυχτεί με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Όμως σε μερικούς κλάδους, αν και υπήρχαν συνάδελφοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, παρέμειναν κενές οργανικές οι οποίες επαναπροκηρύσσονται και καλούνται όσοι είχαν δικαίωμα αίτησης-δήλωσης προτίμησης να ξαναεπιλέξουν στο βαθμό που το επιθυμούν κάποιο από τα εναπομείναντα κενά.
Αν και μετά αυτή τη διαδικασία παραμείνουν κενές οργανικές θέσεις, αυτές θα καταλειφθούν από τους έχοντες τα λιγότερα μόρια καθηγητές της ειδικότητας που θα παραμείνουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
Προσοχή : Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ04 για τα εναπομείναντα κενά μπορούν να τα δηλώσουν ΟΛΟΙ οι καθηγητές του κλάδου ασχέτως ειδικότητας.
Για το δε κενό Τεχνολογίας όλοι οι συνάδελφοι των κλάδων που το έχουν 1η ανάθεση (ΠΕ12-ΠΕ14.04-ΠΕ17).
Οι προθεσμίες για τις συμπληρωματικές δηλώσεις είναι μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου, την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για τις όποιες ενστάσεις.
Το επόμενο διάστημα θα δοθούν προθεσμίες για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά των συναδέλφων που θα παραμείνουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ καθώς και αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ.
Να υπενθυμίσουμε ότι 10 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για απόσπαση στο ΕΚΦΕ και το ΠΛΗΝΕΤ καθώς και στις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις αποσπάσεις στο νεοϊδρυθέν Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κλημέντι του Δήμου Σικυωνίων.
Επίσης στις 26 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για αιτήσεις εκπαιδευτικής άδειας.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομίσθιους ότι 12 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για αιτήσεις για την καινούργια σχολική χρονιά.
Επισυνάπτουμε το πίνακα με τα κενά που επαναπροκηρύχθηκαν. Φυσικά μόνο οι συνάδελφοι των κλάδων για τους οποίους υπάρχει κενό έχει νόημα να κάνουν αίτηση στο βαθμό -το τονίζουμε- που το επιθυμούν.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας,
εκλεγμένος με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ
Α. ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ αναπληρωματικός αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας,
εκλεγμένος με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: