Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

korinthos

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ &ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ




Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Πολιτεία αποδεικνύει ότι λειτουργεί απαξιωτικά απέναντι στους πολίτες αλλά και τους θεσμούς.
Αιφνιδίως και ερήμην τόσο του Δήμου Κορινθίων, όσο και της Τοπικής κοινωνίας μετατρέψατε το 6ο Σύνταγμα Πεζικού σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών , σήμερα τα ξημερώματα.
Η ενέργεια του Υπουργείου σας, κρίνεται από το Δήμο Κορινθίων αλλά και τους Κορίνθιους ,ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Αδιαφορήσατε πλήρως για τις ανάγκες και τα όνειρα της ιστορικής πόλης της Κορίνθου.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι θεωρούμε την πράξη σας αυτή, ως κήρυξη πολέμου. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε την οργανωμένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που εκφράζει το σύνολο των πολιτών μας.
Η Κόρινθος θα αντισταθεί στην βίαιη υποβάθμιση την οποία επιχειρείτε και προσωπικά και ως Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Η σταθερή μας θέση είναι απόλυτη. Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου πρέπει να αποδοθεί άμεσα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αξιοποιηθεί ως Διοικητικό και Κοινωνικό Κέντρο.
Σας καλούμε σήμερα να αποσύρετε τους μετανάστες από το στρατόπεδο της Κορίνθου.
Επιπρόσθετα, πρέπει να γνωρίζετε ότι το στρατόπεδο βρίσκεται 400μ. από την κεντρική πλατεία της πόλης, 50μ. από σχολικά συγκροτήματα, δίπλα από αθλητικούς χώρους και πυκνοδομημένες γειτονιές της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: