Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

adeies

Αποτελέσματα 101 - 200, από 557 άρθρα / σελίδα σελίδα από 6

101. Άδεια Ίδρυσης Ιδιωτικού ΙΕΚ από ΝΠΙΔ ή Μεταβίβαση Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΙΕΚ) ΩΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.

102. Άδεια Ίδρυσης Ιδιωτικού ΙΕΚ από Φυσικό Πρόσωπο ή Μεταβίβαση Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΙΕΚ) ΩΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.

103. Άδεια ίδρυσης ιδιωτικού πολυϊατρείου και πολυοδοντιατρείου

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ίδρυσης ιδιωτικού πολυϊατρείου και πολυοδοντιατρείου.

104. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Ανώτερης Σχολής Χορού από Ν.Π.Ι.Δ. (Σωματεία, Σύλλογοι, Εταιρείες)

Η άδεια αφορά την ίδρυση και λειτουργία Ανώτερης Σχολής Χορού από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου

105. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εγκαταστάσης εκτροφής και αναπαραγωγής σκύλων

Στις εγκαταστάσεις εκτροφής σκύλων γίνεται αναπαραγωγή διαφόρων φυλών σκύλων. Ενδεικτικά αναφέρουμε : φυλές με σκοπό το κυνήγι, ποιμενικές φυλές, ανιχνευτές, και φυλές φύλαξης.

106. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας αλιευτικών προϊόντων

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εγκατάστασης παρασκευής, μεταποίησης, ψύξης, κατάψυξης, συσκευασίας ή αποθήκευσης αλιευτικών προϊόντων (χερσαία εγκατάσταση ή πλοίο εργοστάσιο).

107. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας κρέατος κουνελιών και παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας κουνελιών και εκτρεφομένων θηραμάτων

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας κρέατος κουνελιών και παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας κουνελιών και εκτρεφομένων θηραμάτων.

108. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων τεμαχισμού και τυποποίησης κρέατος καθώς και παρασκευασμάτων κρέατος οπληφόρων ζώων και πουλερικών.

Τα ιδρυόμενα εργαστήρια τεμαχισμού και τυποποίησης κρέατος αποτελούν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των οστών ή και τον τεμαχισμό κρέατος. Οι διαδικασίες, πρακτικές και μέθοδοι που εφαρμόζονται εξασφαλίζουν ότι τα παραγόμενα προϊόντα υφίστανται χειρισμούς, συσκευάζονται, αποθηκεύονται και μεταφέρονται υπό τις δέουσες συνθήκες υγιεινής. Συμβάλλουν έτσι αποφασιστικά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών υγιεινής και τεχνολογίας του κρέατος, στην προστασία της Δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

109. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών και ενδιαιτημάτων ζώων

Στις ιδιωτικές κλινικές ζώων παρέχεται προληπτική αγωγή, περίθαλψη και θεραπεία σε ζώα που προσκομίζονται από πολίτες (ιδιοκτήτες ή μη, αυτών) ενώ τα ενδιαιτήματα ζώων ασχολούνται με την φιλοξενία, τη φύλαξη αλλά και την προληπτική και θεραπευτική αγωγή των ζώων –αν αυτό απαιτηθεί.

110. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος οπτικών ειδών

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος οπτικών ειδών.

111. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντος πλοίου.

Πρόκειται για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επί των επιβατηγών ή τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας που εκτελούν πλόες αποκλειστικά και μόνο μεταξύ ελληνικών λιμένων ή επί επιβατηγών ή τουριστικών πλοίων διεθνών πλόων υπό ελληνική σημαία που προσεγγίζουν σε ελληνικούς λιμένες.

112. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς παρέχεται προσωρινά άσυλο σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους

113. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου αποστολής ή καθαρισμού δίθυρων μαλακίων

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου αποστολής ή καθαρισμού δίθυρων μαλακίων.

114. Αδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας κτηνιατρείων μικρών ή μεγάλων ζώων

Στα κτηνιατρεία μικρών ή μεγάλων ζώων παρέχεται προληπτική αγωγή, περίθαλψη και θεραπεία σε μικρά και μεγάλα ζώα που προσκομίζονται από πολίτες (ιδιοκτήτες ή μη, αυτών)

115. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικού γραφείου για τα παραγωγικά ζώα

Κτηνιατρικό Γραφείο για παραγωγικά ζώα είναι η επαγγελματική στέγη στην οποία ο κτηνίατρος παρέχει υπηρεσίες που αφορούν την αντιμετώπιση των ασθενειών των παραγωγικών ζώων και την προφύλαξη από αυτές, καθώς και την εφαρμογή των ορθών κανόνων κτηνιατρικής κλινικής, διαχείρισης της υγείας και ευζωίας τους. Σημειώνεται ότι στα γραφεία αυτά δεν διενεργείται κτηνιατρική εξέταση και περίθαλψη ασθενών παραγωγικών ζώων. Οι εξετάσεις ή οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις μονάδες εκτροφής (σταβλικές εγκαταστάσεις)

116. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης.

Η σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης είναι μια σχολή εφοδιασμένη με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε ισχύ από την οικεία Λιμενική Αρχή και έχει σαν κύριο και αποκλειστικό σκοπό τη διδασκαλία - εκπαίδευση (θεωρητική - πρακτική) όσων επιθυμούν να λάβουν άδεια ναυαγοσώστη.

117. Άδεια ίδρυσης Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

Τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης είναι πάροχοι μεταλυκειακής μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα

118. Άδεια ίδρυσης κλινικής ζώων

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ίδρυσης κλινικής ζώων σύμφωνα με το N. 604/77 (163, A) και Π.Δ. 463/78 (96, Α).

119. 'Αδεια καταλληλότητας εκθεσιακού χώρου.

Όροι, προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας καταλληλότητας σε εκθεσιακούς χώρους στεγασμένους μόνιμα ή προσωρινά ή σε υπαίθριους ή μικτούς (στεγασμένους και υπαίθριους χώρους).

120. 'Αδεια καταλληλότητας εκθεσιακού χώρου.

Όροι, προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας καταλληλότητας σε εκθεσιακούς χώρους στεγασμένους μόνιμα ή προσωρινά ή σε υπαίθριους ή μικτούς (στεγασμένους και υπαίθριους χώρους).

121. Άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους

Πεδίο εφαρμογής είναι τα φυσικά πρόσωπα ή οι επιχειρήσεις οι οποίες συγκροτούν συνεργεία εφαρμογής καταπολεμήσεων εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους (σε χώρους όπου διαβιούν ή μετακινούνται άνθρωποι καθώς επίσης και σε εργασιακούς χώρους).

122. Άδεια κατασκευής βεγγαλικών κ.λ.π.(αρθ. 3 του Ν. 456/76)

Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβαίνει στην κατασκευή φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων, εφόσον τηρούνται οι προβλεπόμενες από άλλες διατάξεις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των συναφών επιχειρήσεων και δεν δημιουργείται κίνδυνος για το κοινό από την χρήση των κατασκευαζομένων προιόντων ούτε ενοχλητικός θόρυβος.

123. Άδεια κατασκευής, μετασκευής, συναρμολόγησης, επεξεργασίας ή επισκευής πυροβόλων όπλων κλπ ως και γόμωσης ή αναγόμωσης φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, πλην κυνηγετικών

Το αδειοδοτούμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβαίνει στην κατασκευή, μετασκευή, συναρμολόγηση, επεξεργασία ή επισκευή εντός του κράτους των ειδών που επιτρέπεται να εισαχθούν από το εξωτερικό καθώς και στην γόμωση ή αναγόμωση φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, εφόσον τηρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των συναφών επιχειρήσεων.

124. Άδεια κατασκευής συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων (αρθ. 5α παρ. 2 του Ν.456/76)

Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο προβαίνει στην κατασκευή συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων και εν συνεχεία στην πώληση αυτών στις ένοπλες δυνάμεις, την ελληνική αστυνομία, το λιμενικό σώμα, τις τελωνειακές υπηρεσίες και σε πρόσωπα που κατέχουν άδεια αγοράς της αρμόδιας αστυνομικής αρχής.

125. Άδεια Κυβερνήτη, Μηχανοδηγού-Χειριστή, Λιπαντή, Ναύτη, Ναυτόπαιδα ή Μαθητευομένου Μηχανής Πλωτών Γερανών.

Εργασία σε πλωτά ναυπηγήματα που χρησιμοποιούνται ειδικά και αποκλειστικά για την άρση βαρέων αντικειμένων και είναι εφοδιασμένα για την εργασία αυτή με τα απαραίτητα μέσα, μηχανήματα, κ.λ.π.

126. Άδεια λειτουργίας απεντομωτηρίων σύκων

Πραγματοποιείται η απεντόμωση των αποξηραμένων σύκων

127. Άδεια λειτουργίας αρχαιοπωλείων

Η Άδεια αφορά την λειτουργία αρχαιοπωλείων

128. Άδεια λειτουργίας εγκαταστάσεων μεταποίησης - επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας εγκαταστάσεων μεταποίησης και επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής προϊόντων με βάση το γάλα (Κέντρο συλλογής γάλακτος, τυροκομείο, εγκατάσταση παρασκευής γιαούρτης, εγκατάσταση παρασκευής παστεριωμένου, υπερπαστεριωμένου ή αποστειρωμένου γάλακτος, εγκατάσταση παρασκευής απομίμησης ή συμπληρώματος γαλακτοκομικών προϊόντων).

130. Άδεια λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας

Διαδικασία, προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας.

131. Άδεια λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Ν. 2518/97 (Security).

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) άδειας λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ν. 2518/97).

133. Άδεια λειτουργίας ιδιωτικού πολυϊατρείου και πολυοδοντιατρείου

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας ιδιωτικού πολυϊατρείου και πολυοδοντιατρείου.

134. Άδεια λειτουργίας καταστήματος με παίγνια

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος με παίγνια.

135. Άδεια λειτουργίας καταστήματος πώλησης σκύλων και γατών

Στα καταστήματα αυτά διαμένουν σκύλοι και γάτες με σκοπό - εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον αγοράς - να πραγματοποιηθεί η πώληση αυτών

136. Άδεια λειτουργίας Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

Τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης είναι πάροχοι μεταλυκειακής μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα

137. Άδεια Λειτουργίας Λουτρικών Εγκαταστάσεων

Εκμετάλλευση κατάλληλα οργανωμένου χώρου του αιγιαλού και της παραλίας ή ζώνης λιμένα στο οποίο εισέρχονται με την καταβολή εισιτηρίου (αντιτίμου) άτομα για λήψη λουτρού στην έμπροσθεν αυτού θαλάσσια περιοχή καθώς και χώρου του αιγιαλού και της παραλίας ή ζώνης λιμένα που έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστος, ο οποίος παραχωρείται ή εκμισθώνεται από το Δημόσιο σε διάφορους φορείς ή επιχειρήσεις για χρήση εκμισθούμενων θαλασσίων μέσων αναψυχής, τοποθέτηση καθισμάτων ή ανακλίντρων ή μέσων προφύλαξης από τον ήλιο των λουομένων.

138. Άδεια λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων.

139. Άδεια λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου.

140. Άδεια λειτουργίας πρατηρίου άρτου

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας πρατηρίου άρτου.

141. Άδεια λειτουργίας στεγνοκαθαριστηρίου

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας στεγνοκαθαριστηρίου.

142. Άδεια Μαθητευόμενου Δύτη

Ο Μαθητευόμενος Δύτης είναι το φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι εφοδιασμένο με άδεια της Λιμενικής Αρχής, για να εργάζεται ως βοηθός δυτών σε καταδυτικό συνεργείο.

143. Άδεια Μηχανοδηγού Χειριστή Δ’ Τάξης για μηχανήματα ισχύος από 17 μέχρι 100 HP (Δ’ Ομάδας μηχανημάτων με κινητήρια θερμική μηχανή)

Αφορά την άδεια Μηχανοδηγού Χειριστή Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων με Θερμική Μηχανή Ομάδα Δ’ – Τάξης Δ’ Οι κάτοχοι αδείας Μηχανοδηγού Χειριστή Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων με Θερμική Μηχανή της Ομάδας Δ’ και Τάξης Δ’ δικαιούνται να χειρίζονται, να επιβλέπουν την λειτουργία και να ενεργούν την συντήρηση: Μηχανημάτων εκτελέσεως τεχνικών έργων με κινητήρια θερμική μηχανή* της Ομάδας Δ, για μηχανήματα ισχύος από 17 μέχρι 100 HP Στην Ομάδα Δ’ περιλαμβάνονται: • Τα μηχανήματα διανοίξεως στοών – γαλαριών (αρουραίοι) τύπου ΤΖΑΜΠΟ, ΑΛΠΙΝΕ και λοιπών τύπων • Τα μηχανήματα εκσκαφής και φορτώσεως στα υπόγεια έργα μεταλλείων, ιπποδυνάμεως άνω των (200) ίππων παντός τύπου και συστήματος λειτουργίας • Ως και όλα τα παρεμφερή και ομοιάζοντα με τα παραπάνω αναφερόμενα μηχανήματα *Ως Μηχανήματα Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων νοούνται τα κινητά και μεταθετά μηχανήματα εκτέλεσης τεχνικών έργων που λειτουργούν με κινητήρια θερμική μηχανή

144. Άδεια Παροχέα Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής

Ο Παροχέας Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που παρέχει μία από τις παρακάτω υπηρεσίες: α) εκπαίδευση αυτοδυτών, β) οργανωμένη καθοδηγούμενη κατάδυση, γ) εκμίσθωση καταδυτικού εξοπλισμού.

145. Άδεια Πλωτής Ευκολίας Υποδοχής Πετρελαιοειδών Καταλοίπων

Η συγκεριμένη Άδεια αφορά στην αδειοδότηση πλωτών ευκολιών υποδοχής (πλοία και πλωτά ναυπηγήματα) προκειμένου να παραλαμβάνουν, επεξεργάζονται και αποθηκεύουν πετρελαιοειδή κατάλοιπα από πλοία.

146. Άδεια σκοπιμότητας ιδρύσεως και λειτουργίας Σφαγείων οπληφόρων ζώων και Πτηνοσφαγείων

Τα ιδρυόμενα Σφαγεία συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών υγιεινής και τεχνολογίας του κρέατος, στην καθ’ όλα αξιοποίηση των προϊόντων ή και των παραπροϊόντων του, στην προστασία της Δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και στην αύξηση της κτηνοτροφικής εν γένει παραγωγής.

147. Άδεια σκοπιμότητας ίδρυσης και λειτουργίας πτηνοσφαγείου μεγάλου δυναμικού

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας σκοπιμότητας ίδρυσης και λειτουργίας πτηνοσφαγείου μεγάλου δυναμικού σύμφωνα με το Άρθρο 6 του ΠΔ 291/96 Α 201.

148. Άδεια σκοπιμότητας ίδρυσης και λειτουργίας σφαγείου

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας σκοπιμότητας, ίδρυσης και λειτουργίας σφαγείου.

149. Άδεια σκοπιμότητας ίδρυσης και λειτουργίας σφαγείου κουνελιών και εκτρεφομένων θηραμάτων

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας σκοπιμότητας ίδρυσης και λειτουργίας σφαγείου κουνελιών και εκτρεφομένων θηραμάτων.

150. Άδεια συντήρησης εγκαταστάσεων καυστήρων υγρών καυσίμων

Ο κάτοχος της άδειας αυτής έχει το δικαίωμα να ενεργή την συντήρηση των εγκαταστάσεων καυστήρων υγρών καυσίμων Υποχρεούται όπως προβαίνει στη ρύθμιση των καυστήρων και τον καθαρισμό του λέβητα, της καπνοδόχου και του καπνοσυλλέκτη, διαθέτοντας τα κατάλληλα όργανα μετρήσεως και εργαλεία.

151. Άδεια σύστασης κι έγκρισης καταστατικών Ανωνύμων Εταιριών (Α.Ε.)

Διαδικασία, προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας σύστασης και έγκρισης καταστατικών Ανωνύμων Εταιριών (Α.Ε.)(Κ.Ν. 2190/20).

152. Άδεια τεχνίτη ψυκτικών εγκαταστάσεων

Είναι φυσικό πρόσωπο που εργάζεται υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου εκτέλεσης, επισκευής, συντήρησης ψυκτικής εγκατάστασης προσφέροντας τεχνική βοήθεια και αποκτά γνώση και εμπειρία επί του αντικειμένου της εργασίας του. Με την χορήγηση σ’ αυτό επαγγελματικής άδειας εργασίας, δηλώνεται ότι κατέχει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία και είναι κατάλληλο να προσφέρει τεχνική βοήθεια στον αδειούχο τεχνικό ψυκτικών εγκαταστάσεων. Ο κάτοχος της άδειας αυτής δικαιούται: • να συμμετέχει σε συνεργείο εργασίας προσφέροντας τεχνική βοή¬θεια στον τεχνικό ψυκτικών εγκαταστάσεων υπό την ευθύνη και τις οδηγίες του οποίου εργάζεται στην εκτέλεση εργασιών, εγκατάστασης, επισκευής, συντήρησης ψυκτικών εγκαταστάσεων 1ης, 2ης και 3ης ειδικότητας, • να αποκτά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας. Οι εγκαταστάσεις 1ης Ειδικότητας περιλαμβάνουν: • Ψυκτικές εγκαταστάσεις οικιακών, επαγγελματικών, εμπορικών εφαρμογών (ψυγεία, συσκευές παγοκύβων, ψύκτες ύδατος, ψυκτικά μηχανήματα, συσκευές κλιματισμού ενιαίου ή διαιρούμενου τύπου). • Ψυκτικές εγκαταστάσεις άλλων εφαρμογών με συνολική κινητήρια ισχύ μέχρι 10 ΗΡ. Οι εγκαταστάσεις 2ης Ειδικότητας περιλαμβάνουν: • Ψυκτικές εγκαταστάσεις βιομηχανικών - ειδικών εφαρμογών (ψυκτικοί θάλαμοι, ψυκτικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων και άλλων αγαθών, εγκαταστάσεις ψύξεως μηχανημάτων – συσκευών, ψυχροστάσια). Οι εγκαταστάσεις 3ης Ειδικότητας (Γενικών Εφαρμογών) περιλαμβάνουν: • Ψυκτικές εγκαταστάσεις 1ης και 2ης ειδικότητας και • Ψυκτικές άλλων ειδικότερων εφαρμογών. * Ως Ψυκτική εγκατάσταση ονομάζεται το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών διατάξεων με τις οποίες επιτυγχάνεται ψύξη με οποιοδήποτε ψυκτικό κύκλωμα

153. Άδεια Υποκαταστήματος Ναυτικού Πράκτορα

Πρακτόρευση πλοίων των ακόλουθων κατηγοριών στους ελληνικούς λιμένες προσέγγισής τους:Α) των επιβατηγών (Ε/Γ), επιβατηγών – οχηματαγωγών (Ε/Γ-Ο/Γ) που εκτελούν κύριες και δευτερεύουσες ή τοπικές δρομολογιακές γραμμές των εδαφίων β,γ και δ της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του π.δ. 814/74 (ΦΕΚ Α’ 309) καθώς και των φορτηγών – οχηματαγωγών (Φ/Γ-Ο/Γ).Β) των υπό Ελληνική σημαία φορτηγών (Φ/Γ) άνω των χιλίων (1000) κόρων ολικής χωρητικότητας (κ.ο.χ.) καθώς και των αντίστοιχων υπό σημαία των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών πλην Ελβετίας (ν. 2155/93) που είναι νηολογημένα στα νηολόγια των χωρών αυτών. Έκδοση εισιτηρίων επιβατών και των αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων

154. Άδεια Φύλακα Παροπλισμένου Πλοίου

Λαμβάνουν κάθε μέτρο προς φύλαξη και διατήρηση του πλοίου σε ασφάλεια κατά τις υπάρχουσες διατάξεις και κανόνες ναυτικής εμπειρίας, Απαγορεύουν την προσέγγιση κάθε πλωτού μέσου στο πλοίο καθώς και την άνοδο κάθε προσώπου ή συνεργείου στο πλοίο εφόσον δεν είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια από την Λιμενική Αρχή.Ειδοποιούν τον πλοιοκτήτη ή τον εκπρόσωπό του και την Λιμενική Αρχή σε περίπτωση οποιασδήποτε ανωμαλίας ή σε περίπτωση πρόκλησης ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής

156. Αδειοδότηση εμπόρων κινητών μνημείων νεότερης τέχνης

Χορήγηση άδειας σε εμπόρους κινητών μνημείων νεότερης τέχνης

157. Αίτηση Εγγραφής και χορήγησης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού και Δελτίου Ταυτότητας Γεωτεχνικού ειδικότητας α) Γεωπόνου, β) Δασολόγου, γ) Κτηνιάτρου, δ) Γεωλόγου ε) Ιχθυολόγου

Εγγραφή και χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού και Δελτίου Ταυτότητας Γεωτεχνικού ειδικότητας α) Γεωπόνου, β) Δασολόγου, γ) Κτηνιάτρου, δ) Γεωλόγου ε) Ιχθυολόγου

158. Αίτηση Επιστροφής Φόρου

Οι Αιτήσεις Επιστροφής Φόρου υποβάλλονται στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από τον πραγματικό δικαιούχο του εισοδήματος, που έχει τη φορολογική του κατοικία στη χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει συνάψει την οικεία Σύμβαση.

159. Αίτηση Εφαρμογής Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος και Κεφαλαίου

Οι Αιτήσεις Εφαρμογής των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος και Κεφαλαίου υποβάλλονται στην αρμόδια ελληνική φορολογική αρχή από τον πραγματικό δικαιούχο του εισοδήματος, που έχει την φορολογική του κατοικία στη χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει συνάψει την οικεία Σύμβαση.

160. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος αισθητικού

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Αισθητικού.

161. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Κουρέα - Κομμωτή

Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Κουρέα - Κομμωτή

162. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος εργοθεραπευτή

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος εργοθεραπευτή.

163. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Κομμωτή – Κομμώτριας

Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Κομμωτή – Κομμώτριας

164. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη

165. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος οπτικού

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος οπτικού.

166. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Τεχνίτη Περιποίησης Χεριών και Ποδιών

Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Τεχνίτη Περιποίησης Χεριών και Ποδιών

167. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος φυσικοθεραπευτή.

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος φυσικοθεραπευτή.

168. Αναγγελία άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου

Διαδικασία και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

169. Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος Εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών

Έργο του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών είναι:α. να παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε υποψηφίους οδηγούς αυτοκινήτων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων κάθε κατηγορίας ή υποκατηγορίας.β. να παρίσταται, με εκπαιδευτικό όχημα, κατά την πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδηγών που διενεργείται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.γ. να παρέχει πρακτική εκπαίδευση σε κατόχους άδειας οδήγησης αυτοκινήτων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων για τη βελτίωση της ικανότητας οδήγησης.

170. Αναγγελία λειτουργίας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (Σ.Ε.ΚΑ.Μ.)

Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (Σ.Ε.ΚΑ.Μ.) πραγματοποιούν την επιμόρφωση των οδικών μεταφορέων επιβατών ή εμπορευμάτων στα γνωστικά πεδία που προβλέπονται στην κοινοτική νομοθεσία (Κανονισμός 1071/2009/ΕΚ), καθώς και την προετοιμασία αυτών για τις εξετάσεις πιστοποίησης της επαγγελματικής επάρκειας. Βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας Σ.Ε.ΚΑ.Μ. χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή σε οργανισμούς του δημοσίου τομέα με αντικείμενο και την επαγγελματική κατάρτιση ή σε Ομοσπονδίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης λεωφορείων ή φορτηγών που πληρούν τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις.

171. Αναγνώριση ιδιωτικών φορέων πιστοποίησης γεωργικών προϊόντων ή συστημάτων.

Αναγνώριση των ιδιωτικών Φορέων που δραστηριοποιούνται στην πιστοποίηση της εφαρμογής των τυποποιητικών εγγράφων (πρότυπα AGRO, κ.ά) που συντάσσει, εκδίδει ή/και αναγνωρίζει ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ- AGROCERT).

172. Αναθεώρηση άδειας λειτουργίας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων

Διεκπεραίωση και μέσω των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης (EKE) της διαδικασίας χορήγησης άδειας Ίδρυσης, λειτουργίας και αναθεώρησης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων κερδοσκοπικού χαρακτήρα από ιδιώτες, σε εκτέλεση των διατάξεων του Ν. 3844/2010 (ΦΕΚ 63/Α/2006/123/ΕΚ).

173. Ανακοίνωση Λειτουργίας Έκθεσης - Διοργανωτής μόνιμα εγκατεστημένος στην Ελλάδα ή Διασυνοριακός Διοργανωτής.

Προκειμένου να λειτουργήσουν εκθέσεις που διοργανώνονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, είτε πρόκειται για ειδικές, κλαδικές και γενικές εμπορικές εκθέσεις με αντικείμενο την προβολή βιομηχανικών, γεωργικών, χειροτεχνικών κ.λ.π. προϊόντων και υπηρεσιών (με εξαίρεση τις εκθέσεις εικαστικών τεχνών), είτε για εμπορικές εκθέσεις στα πλαίσια συνεδρίων, απαιτείται ανακοίνωση/γνωστοποίηση στον οικείο Δήμο, ή, στην περίπτωση διεθνών εκθέσεων, στην οικεία Περιφέρεια.

175. Αντικατάσταση άδειας λειτουργίας λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας εντός του καταστήματος

Προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση άδειας λειτουργίας λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας εντός του καταστήματος.

176. Απόφαση αναγνώρισης Οργανισμού πιστοποίησης αυτοδυτών

Οργανισμός πιστοποίησης αυτοδυτών (Οργανισμός) είναι το νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή Ομοσπονδία που ασκεί, σύμφωνα με τα Εθνικά Πρότυπα Καταδύσεων Αναψυχής (Ε.Π.Κ.Α.) και τις διατάξεις του ν. 3409/2005, τις εξής δραστηριότητες:α) Καταρτίζει πρόγραμμα εκπαίδευσης για καταδύσεις αναψυχής το οποίο παρέχει για εφαρμογή σε Παροχείς Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής, που αναγνωρίζονται από αυτόν ως ικανοί να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες, σύμφωνα με το πιστοποιημένο σχήμα εκπαίδευσης που διαθέτει και εφαρμόζει.β) Ελέγχει και εξουσιοδοτεί Παροχείς Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών.γ) Εκδίδει πιστοποιητικά εκπαίδευσης στους εκπαιδευόμενους ερασιτέχνες και εκπαιδευτές αυτοδύτες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση αυτόνομης κατάδυσης, σύμφωνα με το πιστοποιημένο πρόγραμμά του και τηρεί σχετικούς καταλόγους των αναγνωριζόμενων από αυτόν Παροχέων και των προσώπων στα οποία χορηγήθηκαν πιστοποιητικά εκπαίδευσης.

177. Αρνητική βεβαίωση έναρξης (επιμελητήρια)

Πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση αρνητικής βεβαίωσης έναρξης από Επιμελητήρια.

178. Αρχιθερμαστής

Ο κάτοχος της άδειας αυτής έχει το δικαίωμα • να ασκεί υπεύθυνη τεχνική επίβλεψη λειτουργίας και να χειρίζεται ατμολέβητα απλής εγκαταστάσεως της Α και της Β Κατηγορίας Απλή Εγκατάσταση Ατμολέβητα Ατμολέβητας μονίμως εγκατεστημένος θερμαινόμενης επιφανείας μέχρι 300 τετρ. μέτρων, ως προς την επίβλεψη της λειτουργίας και τον χειρισμό αυτού, θεωρείται ως απλή εγκατάσταση διά την εφαρμογή του άρθρ.3 του Νόμου 6422/1934. Εγκατάσταση Ατμολέβητα Α Κατηγορίας Ατμολέβητας του οποίου η θερμαινόμενη επιφάνεια είναι άνω των 10 τετρ. μέτρων και μέχρι 100 τετρ. μέτρων ή προκειμένου περί πλειόνων ατμολεβητών, συνολικής θερμαινόμενης επιφανείας άνω των 15 τετρ, μέτρων και μέχρις 150 τετρ. μέτρων Εγκατάσταση Μόνιμου Ατμολέβητα Β Κατηγορίας Ατμολέβητας του οποίου η θερμαινόμενη επιφάνεια είναι άνω των 100 τετρ. μέτρων ή προκειμένου περί πλειόνων ατμολεβήτων συνολικής θερμαινόμενης επιφανείας άνω των 150 τετρ. μέτρων. Σημείωση Εις, τας ως άνω κατηγορίες δεν υπάγονται ατμολέβητες χαμηλής πιέσεως ατμού υπερπιέσεως μέχρι 0,5 ατμοσφαίρας, εφοδιασμένοι με ανοικτό ασφαλιστικό σωλήνα, η λειτουργία και ο χειρισμός των οποίων δεν απαιτεί αδειούχο θερμαστή.

179. Άσκηση του επαγγέλματος των αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών

Άσκηση του επαγγέλματος των αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών

180. Άσκηση του επαγγέλματος των κατασκευαστών κλειδιών και επισκευαστών κλειδαριών και συναφή θέματα

Άσκηση του επαγγέλματος των κατασκευαστών κλειδιών και επισκευαστών κλειδαριών και συναφή θέματα, Τοποθέτηση, κατασκευή, επισκευή κλειδαριών.

181. Βεβαίωση ελέγχου καταστατικού (επιμελητήρια)

Πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση βεβαίωσης ελέγχου καταστατικού από επιμελητήρια.

182. Βεβαίωση θεώρησης καταστατικού (επιμελητήρια)

Υποβολή αίτησης για τη χορήγηση βεβαίωσης θεώρησης καταστατικού από επιμελητήρια.

183. Βεβαίωση περί σύστασης ανώνυμης εταιρίας (Α.Ε.) και καταχώρησης της στο μητρώο ανωνύμων εταιριών (Μ.Α.Ε.)

Περιγραφή της διαδικασίας της αυτεπάγγελτης αναζήτησης για τη χορήγηση βεβαίωσης περί σύστασης ανώνυμης εταιρίας (Α.Ε.) και καταχώρησης της στο μητρώο ανωνύμων εταιριών.

184. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας (επιμελητήρια)

Πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση βεβαίωσης ταμειακής ενημερότητας από επιμελητήρια.

185. Βοηθός Tεχνίτης Υδραυλικός

Είναι φυσικό πρόσωπο που ανήκει στο βοηθητικό τεχνικό προσωπικό μιας ομάδας εργασίας για την εκτέλεση ή επισκευή ή διαρρύθμιση μιας εγκατάστασης* οποιασδήποτε ειδικότητας (1ης, 2ης ή 3ης Ειδικότητας) και που προσφέρει οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια χρειαστεί ο επικεφαλής της ομάδας. Ο κάτοχος της άδειας αυτής δικαιούται: • να εργάζεται ως Τεχνικό Βοηθητικό προσωπικό και να πλαισιώνει ένα συνεργείο εργασίας, οποιασδήποτε ειδικότητας, προσφέροντας τεχνική βοήθεια. • να αποκτά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας. Οι εγκαταστάσεις 1ης Ειδικότητας (Θερμουδραυλικές) περιλαμβάνουν: - Τις εγκαταστάσεις διανομής κρύου και ζεστού νερού σε κτίρια και οικόπεδα. - Τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης ακαθάρτων και βρόχινων νερών σε κτίρια και οικόπεδα. - Τις εγκαταστάσεις θέρμανσης κτιριακών χώρων με νερό. - Τις Εγκαταστάσεις μονίμων πυροσβεστικών συστημάτων με νερό σε κτίρια. Οι εγκαταστάσεις 2ης Ειδικότητας (Κλιματιστικές) περιλαμβάνουν: - Τις εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιριακών χώρων με ζεστό ή και με κρύο νερό ή και με αέρα. Οι εγκαταστάσεις 3ης Ειδικότητας (Αερίων) περιλαμβάνουν: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1η: Εγκαταστάσεις διανομής και χρήσης καύσιμων αερίων ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2η: Εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ατμού ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3η: Εγκαταστάσεις αποθήκευσης, διανομής και χρήσης αερίων για ιατρική χρήση

186. Βοηθός Ηλεκτροτεχνίτη A’ Ειδικότητας

Οι κάτοχοι αδείας* Βοηθού Ηλεκτροτεχνίτη Α’ Ειδικότητας επιτρέπεται να εργάζονται σε εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις υπό τας διαταγάς ενός ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη ή Ηλεκτροτεχνίτη ή Συντηρητή *Η άδεια σκοπεί απλώς την κατάταξιν των μαθητευομένων

187. Βοηθός Ηλεκτροτεχνίτη Γ’ Ειδικότητας

Οι κάτοχοι αδείας Βοηθού Ηλεκτροτεχνίτη Γ’ Ειδικότητας επιτρέπεται να εργάζονται στην εκτέλεση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εργοστασίων ή συνεργείων, μικρής ή επαγγελματικής βιομηχανίας ή μεγάλης βιομηχανίας μετά ή άνευ κέντρου παραγωγής ή μετά ιδίου υποσταθμού μετασχηματισμού υπό τας διαταγές αδειούχου εγκαταστάτη ή συντηρητή. Δεν έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνωσιν οι ίδιοι την εκτέλεση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

188. Βοηθός Ηλεκτροτεχνίτη Δ’ Ειδικότητας

Οι κάτοχοι αδείας Βοηθού Ηλεκτροτεχνίτη Δ’ Ειδικότητας επιτρέπεται να εργάζονται στην εκτέλεση ή/και συντήρηση εγκαταστάσεων* ηλεκτροκινήτων ανελκυστήρων και μεταφοράς υπό την ευθύνη αδειούχου εγκαταστάτη ή συντηρητή. Δεν έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνωσιν οι ίδιοι την εκτέλεση των εγκαταστάσεων *Ως εγκατάστασις ανελκυστήρος νοείται παν μηχανολογικόν ή ηλεκτρολογικόν εξάρτημα ως και σιδηραί κατασκευαί υποστηρίξεως αποτελούντα μέρη του συνόλου της ηλεκτρομηχανολογικής εγκαταστάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: