Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βοηθός Χειριστή μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών

Βοηθός Χειριστή μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών

Αρμόδιος φορέας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Κωδικός υπηρεσίας: 3660
Κόστος: 1. Κινητό Παράβολο Χαρτοσήμου αξίας 15 € (διατίθεται από τα Δημόσια Ταμεία) 2. Αποδείξεις Κατάθεσης Τράπεζας των 23,50 € & 23,50 € ( για το δικαίωμα στις εξετάσεις – έσοδα Νομαρχίας και αμοιβή εξεταστικής επιτροπής): Τα ποσά αυτά κατατίθενται στην Τράπεζα επιλογής της Οικείας Νομαρχίας σε αντιστοίχους αριθμούς λογαριασμών ή λογαριασμό όπως έχει οριστεί από την Οικονομική της Υπηρεσία της Ν.Α.
Νομικό πλαίσιο: Β.Δ. 581 της 26 Αυγ./5Σεπτ. 1968 (Α` 193): Περί χορηγήσεως αδειών επιβλέψεως και συντηρήσεως εγκαταστάσεων κινηματογράφων, χειριστών μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών και των βοηθών χειριστών κινηματογράφου. Π.Δ. 306 της 26.7/19.8.83: Τροποποίηση του ΒΔ 581/1968 Π.Δ. 1087/1981 (Α` 264):Περί συμπληρώσεως του Β. Δ/τος 581/1968 "περί χορηγήσεως αδειών επιβλέψεως και συντηρήσεως εγκαταστάσεων κινηματογράφων, χειριστών μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών, και των βοηθών χειριστών κινηματογράφου".. Β.Δ. της 7/7 Απρ. 1954 (Α` 61): Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του από 13/2/1936 β.δ. "περί συμπληρώσεως Διατάγματος περί αδειών εκτελέσεως και πτυχίων επιβλέψεως ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων" ως τούτο ετροποποιήθη και συνεπληρώθη μεταγενεστέρως και άλλων τινων συναφών διατάξεων . ΠΔ 41/1988 (Α' 16): Επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων, Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Ν. 1566/85 και των ισότιμων πτυχίων ειδικότητας α) μηχανολόγου και β) ηλεκτρολόγου Νόμος 1934/6422: "Περί ασκήσεως του επαγγέλματος του Μηχανολόγου, του Ηλεκτρολόγου και του Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ως και του Ναυπηγού»

Περιγραφή

Οι κάτοχοι αδείας Βοηθού Χειριστή μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών δικαιούνται να εκτελούν τον χειρισμό: • μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών που είναι εγκαταστημένα είτε σε κλει¬στό, είτε σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούνται συστηματικά για δημόσιες προβολές, με την ευθύνη και παρουσία αδειούχου χειριστή. • μηχανημάτων προβολής κινηματογραφικών ταινιών που είναι εγκαταστημένα είτε σε κλει¬στό, είτε σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούνται συστηματικά για δημόσιες προβολές πόλεις με πληθυσμό κάτω από 8.000 κατοίκων εφόσον στην πε¬ριοχή δεν υπάρχει άνεργος χειριστής. Σημείωση 1. Η άδεια αυτή ισχύει για όλη την Επικράτεια εκτός αν έχουν εκδο¬θεί για συγκεκριμένες πόλεις με πληθυσμό κάτω από 30.000 ή 50.000 κατοίκων. Σημείωση 2. Για το χειρισμό μηχανημάτων προβολής ταινιών 16 χιλιοστών δεν απαιτείται άδεια χειρισμού.

Γενικά Δικαιολογητικά

  • Αίτηση
  • Βεβαίωση Ισοτιμίας & Αντιστοιχίας από Αρμόδια Αρχή (εφόσον απαιτούνται)
  • Πιστοποιητικά πρακτικής εξασκήσεως ή άλλα, κατά περίπτωση, αποδεικτικά στοιχεία προϋπηρεσίας εφόσον απαιτούνται
  • Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητος ότι έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία.
  • Πιστοποιητικό πρακτικής εξασκήσεως εις τους θαλάμους προβολής κινηματογράφων
  • Την Άδεια Βοηθού Χειριστού την οποία ήδη κατέχουν
  • Την Άδεια Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου την οποία ήδη κατέχουν (εφόσον απαιτείται)
  • Τίτλους σπουδών, στην περίπτωση που υπάρχουν (πτυχίο ή επικυρωμένο αντίγραφο αυτού)
  • Τρεις (3) πρόσφατες φωτογραφίες
  • Υπεύθυνη Δήλωση Μόνιμης Κατοικίας

Προϋποθέσεις

1η περίπτωση (χωρίς εξετάσεις): Α) Πτυχίο Ανεγνωρισμένης Μέσης Τεχνικής Σχολής χειριστών κινηματογράφων και Β) Συμπληρωμένο το 19 έτος της ηλικίας 2η περίπτωση (ΜΕ εξετάσεις): Α) Πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ηλεκτρολογικής και ηλεκτρονικής κατεύθυνσης και Β) 3μηνη προϋπηρεσία σε προοριζόμενους για δημόσιες προβολές θαλάμους προβολής κινηματογραφικών ταινιών και Γ) Επιτυχή εξέταση 3η περίπτωση (ΜΕ εξετάσεις): Α) Πτυχίο Κατώτερης Τεχνικής Σχολής ηλεκτρολόγων και Β) 6μηνη προϋπηρεσία σε προοριζόμενους για δημόσιες προβολές θαλάμους προβολής κινηματογραφικών ταινιών και Γ) Επιτυχή εξέταση 4η περίπτωση (ΜΕ εξετάσεις): Α) Άδεια Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου οποιασδήποτε ειδικότητας και Β) 5μηνη προϋπηρεσία σε προοριζόμενους για δημόσιες προβολές θαλάμους προβολής κινηματογραφικών ταινιών και Γ) Επιτυχή εξέταση 5η περίπτωση: Α.1) Είτε Πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ) του ν. 1566/1985 τομέα ηλεκτρολογικού ή ισότιμο τίτλο Α.2) Είτε Πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου του ν .2640/1998 τομέα ηλεκτρολογικού ή ισότιμο τίτλο Α.3) Είτε Πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) του ν .3475/2006 Τομέα Ηλεκτρολογίας ή ισότιμο τίτλο και Β) 6μηνη προϋπηρεσία σε προοριζόμενους για δημόσιες προβολές θαλάμους προβολής κινηματογραφικών ταινιών και Γ) Επιτυχή εξέταση 6η περίπτωση: Α.1) Είτε Πτυχίο Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής (ΤΕΣ) του ν.1566/85 τομέα ηλεκτρολογικού ή ισότιμο τίτλο Α.2) Είτε Πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Α’ Κύκλου του ν .2640/1998 του Ηλεκτρολογικού Τομέα ή ισότιμο τίτλο και Β) 6μηνη προϋπηρεσία σε προοριζόμενους για δημόσιες προβολές θαλάμους προβολής κινηματογραφικών ταινιών και Γ) Επιτυχή εξέταση

Διαδικασία

Βήμα1: Ο Πολίτης προσέρχεται στη Δ/νση Ανάπτυξης – Βιομηχανίας της Ν.Α. του τόπου μόνιμης κατοικίας του για να αιτηθεί τη χορήγηση επαγγελματικής άδειας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήμα 2α: Υποβολή σχετικής αίτησης : Βήμα 2α: Μέσω Δ/νσης Ανάπτυξης – Βιομηχανίας της Ν.Α. Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται κατάλληλα, εφόσον το επιθυμεί, για δικαιολογητικά και προϋποθέσεις χορήγησης άδειας από την αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α. Ο πολίτης συμπληρώνει σχετική αίτηση και την υποβάλλει στο πρωτόκολλο της αρμόδιας υπηρεσίας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Βήμα 3: Εξέταση δικαιολογητικών: Βήμα 3: Η αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης της Ν.Α. προβαίνει σε εξέταση των δικαιολογητικών και καθορίζει τον χρόνο, τόπο και τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, ενημερώνοντας αρμοδίως τους υποψηφίους.
Βήμα 4: Διενέργεια εξετάσεων: Βήμα 4: 4.1.Διενεργούνται οι εξετάσεις με ευθύνη της αρμόδιας Υπηρεσίας της Δ/νσης Ν.Α.και ανακοινώνονται τα Αποτελέσματα. 4.2.1 Σε περίπτωση επιτυχίας εκδίδεται η σχετική άδεια. Ο υποψήφιος ενημερώνεται αρμοδίως. 4.2.2 Σε περίπτωση αποτυχίας ενημερώνεται ο υποψήφιος
Βήµα 5β: Μέσω Δ/νσης Ανάπτυξης – Βιομηχανίας της Ν.Α. Ο πολίτης προσέρχεται στην αρμόδια υπηρεσία της Ν.Α. για την παραλαβή της σχετικής επαγγελματικής άδειας.

Σημειώσεις και επεξηγήσεις

Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (http://www.ggb.gr/el_ec_newsitem585.htm  )
ΚΕΠ ( www.kep.gov.gr )
ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.gr)
ΥΠΕΣ – Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (http://www.ypes.gr/el/Regions/LocalGovermentB/NomarchyAdmin/

Θεματική Κατηγοριοποίηση

Οι ανάγκες μου: Ανοίγω επιχείρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: