Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Θύματα μιας ανάλγητης και αποτυχημένης πολιτικής


Θλίβομαι και θυμώνω! Εξοργίζομαι. Ξέρω πως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος…. Πρέπει να αφήνεις την…. οργή να κατακαθίσει και μετά να γράφεις. Έτσι λένε οι κανόνες…
 
Όμως αν είσαι οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία, αν είσαι γονιός που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του σε αυτή την άθλια χώρα (όπως την κατάντησαν), αν κάθε μέρα με αγωνία αναλογίζεσαι τι τα περιμένει στο μέλλον, τότε πως μπορείς να μένεις ψύχραιμος;
 
Δυο παιδιά από τα Χανιά και την Χαλκίδα (21 και 22 ετών) έχασαν τη ζωή τους. Άλλα τρία χαροπαλεύουν. Ακόμη κι αν σωθούν είναι άγνωστο ποιές θα είναι οι εγκεφαλικές βλάβες που θα κουβαλάνε μια ζωή. Κι όλα αυτά για να ζεσταθούν. Με ένα κομμένο θερμοσίφωνο. Ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Στην Ελλάδα του 2013.
 
 
Θύματα μιας ανάλγητης και αποτυχημένης πολιτικής, που πέτυχε:
 
 
-Να υπερδιπλασιασθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (Το 2010 πληρώναμε 0,578 ευρώ το λίτρο Το 2013 η τιμή του σχεδόν τριπλασιάστηκε.
 
 
-1,3 ευρώ και ..συνεχίζει)
 
 
-Να μειωθεί η κατανάλωσή του 70%
 
 
-Να περιοριστούν δραματικά τα δημόσια έσοδα.
 
 
-Να παγώνουν όλοι στα σπίτια τους
 
Το σχολείο μας θρηνεί. Χάσαμε το Σάββα, ο Γιώργος κινδυνεύει. Δυο παιδιά, δυο μαθητές μας που πριν λίγους μήνες ήταν μαζί μας.
Που όποτε ερχόταν για διακοπές στα Χανιά από τη Λάρισα,αισθάνονταν την ανάγκη να μας επισκεφτούν στο σχολείο, που ήταν γι' αυτούς σημείο αναφοράς. Δυστυχώς ο Σάββας δε θα ξανάλθει.
Θα περιμένουμε όμως το Γιώργο, που θα τα καταφέρει για να έλθει κοντά μας να τον αγκαλιάσουμε, να τον παρηγορήσουμε να τον στηρίξουμε.
"Καλό παράδεισο" Σάββα αγόρι μας.....
Γιώργο μην αργήσεις να γυρίσεις. Σε περιμένουμε..... στο σχολειό μας!!!!!!!!!
Από την σελίδα του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων στο Facebook

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=261006

Δεν υπάρχουν σχόλια: