Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!

ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!Ανακοίνωση
Την 1 Οκτώβρη έγινε προσαγωγή από αστυνομικά όργανα σε μέλη της ΚΝΕ που βρίσκονταν έξω από τα ΕΠΑΛ Λουτρακίου το οποίο βρίσκεται σε κατάληψη. Η αστυνομία τους οδήγησε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και έπειτα τους κράτησε εκεί για 2 ώρες, προσπαθώντας να βρει εκκρεμή δικαστική απόφαση εις βάρος τους. Οι προσπάθεια βέβαια έπεσε στο κενό γιατί κατηγορία δεν υπήρχε. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ούτε είναι η πρώτη φορά που τα αστυνομικά όργανα στρέφονται εναντίον ενεργών πολιτών, ή μελών οργανώσεων, αγωνιστών και αγωνιστριών, είτε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε διαδηλώσεις, είτε κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους περιπολιών μέσα στην πόλη.
Η επίθεση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά σε καταλήψεις, στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αλλά και αγωνιστές μεμονωμένα είναι πρόδηλη. Ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του εξισώνουν με πρόσχημα την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, τους ναζιστές και τους φασίστες με τους αγωνιστές ,τους αντικαπιταλιστές, τους αριστερούς και όποιον στέκεται εμπόδιο στο δρόμο που χάραξε η τρόικα. Η κυβέρνηση αυτή, εκτός από το να εξαθλιώνει καθημερινά τις ζωές και τα δικαιώματα μας, έχει αποφασίσει να τελειώνει οριστικά με κάθε τι που πάει κόντρα στην κυρίαρχη ιδεολογία του ατομικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, με κάθε έναν και κάθε μια που αντιστέκεται και δεν θα σταματήσει αν δεν μας ισοπεδώσει.
Δε χωρά αμφιβολία ότι η ενισχυμένη παρουσία μονάδων της αστυνομίας στις πόλεις εξυπηρετεί τελικά στη γενίκευση ενός κλίματος φόβου, ανασφάλειας ακόμη και τρομοκράτησης των πολιτών που μας πηγαίνει πίσω σε εποχές ολοκληρωτισμού. Εξάλλου, σήμερα είναι πιο προφανές από ποτέ ότι η πολιτική της "μηδενικής ανοχής", στην οποία εντάσσεται και η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, έχει ως κύριο στόχο να αποτρέπει την κοινωνική κινητοποίηση και διαμαρτυρία και όχι να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη. Έτσι εύκολα το μαχαίρι του Ρουπακιά αντανακλά 31 συλλήψεις στις Σκουριές για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στα μέλη της ΚΝΕ και σε όλους/ες όσους αντιστέκονται.

Γιατί δικός μας ο κόσμος δεν τους χωρά!
Γιατί οι ζωές μας, μας ανήκουν!

Κόρινθος 3/10/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: