Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 2014_03_06

Εκπαιδευτική Ενημέρωση 2014_03_06

1) ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Μεταθέσεις ουσιαστικά στον αέρα...από δω και πέρα υποχρεωτικές. Ένα πρώτο ενημερωτικό σημείωμα από τους αιρετούς της Αχαΐας: http://bit.ly/1e5Xc92 . Το Υπουργείο ουσιαστικά θέλει να τελειώνει με όλο το αξιοκρατικό θεσμικό πλαίσιο της Μεταπολίτευσης, καρπός πολύχρονων αγώνων του κλάδου. Θέλει να μηδενίσει την κινητικότητα του κλάδου ώστε στη συνέχεια να γενικεύσει αδιαφανείς πρακτικές (όπως οι περσινές μετατάξεις όπου δεν έχουν βγει ακόμη τα μόρια!!!) και να δημιουργήσει μια κάβα για τις απολύσεις. Για αυτό και η ρητορεία του περί "αξιοκρατίας" μέσω αξιολόγησης κτλ είναι κάπως δύσκολο να γίνει πιστευτή. Πρέπει να πάρουν θέση οι αιρετοί άμεσα και συλλογικά για αυτό το νομικό τερατούργημα.


2) ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό εδώ:


3) ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
«ΟΧΙ στο Νέο Λύκειο» φώναξαν πάνω από 500 παιδιά στο κέντρο της Καβάλας (βίντεο-φωτογραφίες):


4) ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την άδικη πειθαρχική δίωξη και τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία της συναδέλφου Ευστρατίας Λιακοπούλου, Διευθύντριας του Γυµνασίου Λεβιδίου:
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την άδικη πειθαρχική δίωξη και τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία της συναδέλφου Ευστρατίας Λιακοπούλου, Διευθύντριας του Γυµνασίου Λεβιδίου.
http://bit.ly/1jVxJEa


5) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ
Ενδιαφέρουσα ανάλυση για το το μυθιστόρημα του Σάλιντζερ «Ο φύλακας στη σίκαλη» που γνώρισε παγκόσμια φήμη. Λογοτεχνικός σταθμός σ’ αυτό που ονομάζουμε επαναστατική εφηβεία και το οποίο βλέπουμε πολλές φορές μπροστά μας στα σχολεία μας: ο απροσάρμοστος μαθητής Χόλντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: