Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτική Ενημέρωση

2014_03_24 Εκπαιδευτική Ενημέρωση

1) ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Συγκλονιστικές εικόνες από τους απολυμένους συναδέλφους μόλις μάθανε την είδηση ότι το Υπουργείο δεν υποχωρεί τελικά:
Στην περιοχή της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας η συμμετοχή ήταν περίπου 30% την Παρασκευή: για πρώτη φορά παραπάνω από το πανελλαδικό μέσο όρο(!) κι αυτό δείχνει ότι η Κορινθία, η Κορινθία των Δερβενακίων (μέρες που 'ναι) ίσως αρχίζει και ξυπνά σιγά-σιγά (πολύ σιγά, είναι η αλήθεια...). Ίσως και να 'ναι απλά συγκυριακό. Αρκετά σχολεία έκλεισαν, ενώ άλλα δυστυχώς συνέχισαν σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Πολλοί λόγοι ήταν αυτοί που επέβαλαν τελικά τη μη ικανοποίηση του αιτήματος για απορρόφηση όλων σε άλλες δομές. Θα προσπαθήσουμε να τους αναλύσουμε όλους στο επόμενο Δελτίο του ΔΙΚΤΥΟΥ. Παρόλα αυτά (κι αυτό πρέπει να το κρατήσουμε), από τους αρχικούς 2.500 τελικά θα απολυθούν περίπου 200 μόνο. Και το Υπουργείο μάτωσε. Κι αυτό έγινε από τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις μας: κανένας αγώνας δεν είναι εντελώς χαμένος, απλά πλέον έχει γίνει πιο δύσκολος από το παρελθόν. Σε τελική ανάλυση: αυτό μπορούσαμε να πετύχουμε-αυτό πετύχαμε. Το σημαντικό τώρα είναι να γίνει ένας σωστός απολογισμός, να δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος, τις υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες και να προετοιμαστούμε για τις μάχες του μέλλοντος, κοντινού και μακρινού, χωρίς ταυτόχρονα να εγκαταλείψουμε αυτό το ζήτημα: με κάθε ευκαιρία να το επαναφέρουμε στην επικαιρότητα.


2) ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
Προτάσεις σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων του Νέου Λυκείου και την Εξεταστέα Ύλη  που αφορούν στο Μάθημα της Αγγλικής, κάνει η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες έχουν ως εξής:
Στην Κορινθία, οι καθηγητές Αγγλικής θα κάνουμε μια συνάντηση τη Δευτέρα 31/03/2014, 12:00, 4ο ΓΕΛ (χωρίς άδεια από τη Διοίκηση αλλά στο κοινό μας κενό τρίωρο) να συζητήσουμε θέματα σαν κι αυτό της ειδικότητάς μας. 


3) ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
21 Μαΐου λήγει το σχολικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου. Ο λόγος για τον οποίο οι εξετάσεις μεταφέρονται τόσο αργά είναι οι εκλογές, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στην  πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.  Οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν 7-10 Ιουνίου.


4) ΑΘΩΩΣΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ
Ομόφωνα απαλλάχτηκε η φιλόλογος Γεωργάλα Ιφιγένεια από τις ανυπόστατες κατηγορίες. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν "τέλεσε τα αποδιδόμενα σ΄ αυτην πειθαρχικά αδικήματα". Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού σχετικά με τη δικαίωση της εκπαιδευτικού.
5) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Φωτορεπορτάζ από το μπλόκο στο σεμινάριο των Σχ. Συμβούλων:
Το υλικό που μοιράστηκε σε αυτούς και βάσει του οποίου θέλουν να κάνουν την αξιολόγηση είναι εδώ:
Και εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο στην ΕφΣυν για το χορό εκατομμυρίων γύρω από την αξιολόγηση:
Στην Πάτρα, σε σύνολο 18 σχολείων τα 16 απέρριψαν με πρακτικό την αξιολόγηση: 
Και τέλος, ένα παλιό αλλά ενδιαφέρον άρθρο του δικού μας Κορίνθιου, μέλους του ΔΣ της ΠΕΦ, Γιάννη Σπυράλατου για το θέμα:


6) ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΥΛΟ
Απαγορευμένο έγινε το κόκκινο στυλό σε σχολείο της Βρετανίας, που ζήτησε από τους δασκάλους να μην χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα για να διορθώνουν εργασίες των μαθητών:

Δεν υπάρχουν σχόλια: