Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΥΣΔΕ


   Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ             Αθήνα, 29/11/2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αριθ. Πρωτ : 362
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
ΠΡΟΣ : 
 
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ - Δ/ΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ -                            
    ΠΥΣΔΕ
 
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798  - 2742024361

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                                oltee.oltee@gmail.com        


ΘΕΜΑΤΑ: 
  Α.   « Κρίση και επιλογή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ. και υπευθύνων     τομέων Σ.Ε.Κ. ».


Σύμφωνα με το Ν. 3848, άρθρο 23, παρ.1: ¨Ο σύλλογος των διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας και Σ.Ε.Κ., σε συνεδρίασή του, … , συντάσσει αιτιολογημένη πρόταση επιλογής υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας ή του Σ.Ε.Κ. και υπευθύνων των τομέων του Σ.Ε.Κ., …¨. Συνεχίζοντας στην επόμενη παρ. 2: ¨Η πρόταση μαζί με το πρακτικό του συλλόγου των διδασκόντων διαβιβάζονται από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του Σ.Ε.Κ. στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο, μετά από έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων και της νομιμότητας της διαδικασίας διαμόρφωσης της πρότασης, προτείνει στον οικείο διευθυντή εκπαίδευσης την τοποθέτηση των στελεχών της προηγούμενης παραγράφου.¨
Στην πράξη όμως, πολλές φορές, τα υπηρεσιακά συμβούλια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), για τους όποιους κατά περίπτωση λόγους, αυθαίρετα αγνοούν την πρόταση των συλλόγων διδασκόντων, αδιαφορούν για την επιθυμία – προτίμηση στην επιλογή των συναδέλφων, περιφρονούν το συλλογικό όργανο και απαξιώνουν το ρόλο που καλείται να επιτελέσει στα πλαίσια και της εφαρμογής του νόμου. Όλα αυτά χωρίς καμία αιτιολόγηση – τεκμηρίωση για τη λήψη της απόφασης, με την οποία προσβάλλουν το κύρος του θεσμού του συλλόγου προκαλώντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν πλήρη επίγνωση των υφιστάμενων της λειτουργίας συνθηκών καθώς και των συγκεκριμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων των υποψηφίων. Δεν επιτρέπεται και δεν πρέπει να εμπαίζονται ούτε να χρησιμοποιούνται από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Σε τελευταία ανάλυση είναι σίγουρο ότι πρέπει να έχουν λόγο στην επιλογή των στελεχών – οργάνων που  διοικούν τη σχολική τους μονάδα ή Σ.Ε.Κ.
Ζητούμε την τροποποίηση – επαναδιατύπωση του άρθρου 23 του Ν. 3848, στη βάση και με τη λογική του σεβασμού και της υιοθέτησης – αποδοχής, από τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε., των προτάσεων των συλλόγων διδασκόντων, πάντα μετά από έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων και της νομιμότητας της διαδικασίας διαμόρφωσης της πρότασης. Στην περίπτωση, και μόνον, που ο σύλλογος των διδασκόντων παραλείπει να υποβάλλει πρόταση, τότε και μόνον τότε να αποφασίζει - προτείνει αυτοβούλως στον οικείο διευθυντή εκπαίδευσης το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.

        Β. « ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ».

Επίσης σε αιτήματα ή ενστάσεις συναδέλφων να δίνονται απαντήσεις στα προβλεπό μενα χρονικά διαστήματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: