Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων


Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφίες και βίντεο


Σάββατο 12/2/2012
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω διαδηλώσεων
 
 
Ολοκληρώθηκε το ειρηνικό συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
 
 

 
 
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
 
 
 
 
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΠΑΜΕ με τα προγραμματισμένα για σήμερα συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος και στην Ομόνοια αντίστοιχα κατά των νέων μέτρων και του μνημονίου. Από νωρίς το μεσημέρι, οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παραμένουν κλειστοί.
 
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κορυφωθούν την Κυριακή με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στις 17.00 το απόγευμα, λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.

Σήμερα απεργούν και μετέχουν και στα συλλαλητήρια:


- H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
- Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
- Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
- Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
- Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικα.



Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και το Σάββατο το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στην 48ωρη απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων
Τριήμερη πανελλαδική αποχή από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης - Πέτρος Σιδερέας

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη - zougla.gr


9-10 Φεβρουαρίου 2012

.



 
9-10 Φεβρουαρίου 2012
Παρασκευή - Σάββατο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11:00πμ στο Σύνταγμα
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή
5:00μμ


ΑΔΕΔΥ
48ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.
  
Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σαρανταοκτάωρη (48ωρη) Γενική Απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μεθαύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και Συλλαλητήρια  σε όλη τη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, πραγματοποιούν οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.
          Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.
Η Ε.Ε. της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά, αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις/Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στις Απεργιακές  Συγκεντρώσεις/Συλλαλητήρια της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθούν:
1. Την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Σύνταγμα  στις 11.00 το πρωί.
2. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

Διευκρινίζεται ότι η δεύτερη μέρα απεργίας στο Δημόσιο αφορά τις Υπηρεσίες που λειτουργούν ημέρα Σάββατο.

Όλοι
Στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις, Παρασκευή και Σάββατο, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα

Στο Συλλαλητήριο την Κυριακή στις 5:00 μ.μ. έξω από τη Βουλή

Συνοδευτικά αρχεία: 
Πατήστε πάνω στο συνδετήρα για άνοιγμα του αρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: