Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΛΤΕΕ 20/03/201



   Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ            Αθήνα:  20/03/2012
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αριθ. Πρωτ : 391
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
ΠΡΟΣ :

 ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

 Κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ 
    

 
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798  - 2742024361

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                                oltee.oltee@gmail.com        

Κύριε Υπουργέ,
Ενόψει της επικείμενης συνάντησης μαζί σας που έχουμε ζητήσει με την ανάληψη των καθηκόντων σας για θέματα που άπτονται της Τεχνικής Επαγ- γελματικής Εκπαίδευσης (όπως το Τεχνολογικό Λύκειο και η Οργανωτική Δομή του ΥΠΔΜΘ και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), παρακαλούμε να δεχθείτε την πρόταση μας, η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί σε σχολείο της ΤΕΕ ( ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ ) καθ υπόδειξή σας  με όποιο συμβολικό χαρακτήρα θα έχει αυτό.
Η αναβάθμιση της ΤΕΕ θεωρούμε ότι έχει πρωταρχική θέση στα οράματά σας για την Παιδεία όπως τουλάχιστον δείξατε κατά το διάστημα της προεδρίας σας στο ΕΣΥΠ όπου οι απόψεις σας για την ΤΕΕ ήταν σε πολλά σημεία ουσιώδης και ταυτόσημες με τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας.
Πιστεύουμε όπως και εσείς στον Διάλογο και το επόμενο διάστημα αναμέ- νουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας και είμαστε βέβαιοι ότι στην θητεία σας ως Υπουργός, η ΤΕΕ θα πάρει την θέση που της πρέπει στον σύγχρονο κόσμο της Παιδείας, Κοινωνίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα μας.
.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                Αθήνα,     20-3-2012
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                        Αριθ. Πρωτ : 390
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
ΠΡΟΣ :   

  • ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΟΛΜΕΕ
 
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798  - 2742024361

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                                oltee.oltee@gmail.com        


Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για το Τεχνολογικό Λύκειο και την άρνηση – απόρριψη της προώθησής του για ψήφιση από την παρούσα Βουλή,
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ε Ι
- Όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ιδιαίτερα δε την τελευταία που στάθηκαν ανίκανες να νομοθετήσουν, και να προωθήσουν για ψήφιση στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο για την ΤΕΕ, προϊόν και αποτέλεσμα συμμετοχής – συνεργασίας και εμπλοκής – διαβούλευσης όλων των ενδιαφερομένων μερών. Οι συγκεκριμένες πολιτικές ηγεσίες υπέκυψαν και τελικά υπηρέτησαν την μικροπολιτική και τα συμφέροντα.

- Την Ο.Λ.Μ.Ε., το κατεστημένο αυτό, που υποκινείται από τις παρατάξεις, που τη στηρίζουν και τις υπηρετεί, σε μια αδιαφανή σχέση διαπλοκής και που πάντα παρα- σκηνιακά και ύπουλα υποθάλπει και στοχεύει όχι μόνο στην υποβάθμιση αλλά και στην τελική εξόντωση της Τ.Ε.Ε. με το διωγμό αυτής και των σχολείων της από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όλους τους παραπάνω θεωρούμε, ως υπαίτιους για την αβεβαιότητα και την έλλειψη προοπτικής ελπίδας που επικρατεί σήμερα στην ΤΕΕ, για το μαρασμό και την αδυναμία της να στελεχώσει  την σύγχρονη κοινωνία της τεχνολογίας με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                              
                 Π. ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ                                                                                                  Μ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: