Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΔΕΔΥ: Ολοι στη Θεσσαλονίκη στις 5/9

ΑΔΕΔΥ Ε.Δ.Ο.Θ.

Όλοι στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 6.30 μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου

για προστασία και διεύρυνση δικαιωμάτων και δημοσίων αγαθών

Ολοι στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009
6:30 μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το κεφάλαιο, οι εργοδότες, η κυβέρνηση όχι μόνο επιχειρούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας, αλλά με πρόσχημα την κρίση δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο και ποδοπατούν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση.

Οι εργοδότες αξιοποιούν το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων για να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις, για να μειώσουν τις μέρες εργασίας και τις αποδοχές, για να καταργήσουν το 8ωρο και την πλήρη απασχόληση.

Οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο που αύξησαν τα υπερκέρδη τους την προηγούμενη περίοδο, αξιοποιούν την κρίση που δημιούργησαν καθώς και τα χρήματα του λαού, για να διατηρήσουν και να διευρύνουν τα προνόμιά τους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες έχουμε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και της κυβερνητικής επίθεσης.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά θεωρούνται κόστος για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση ιδιωτικοποιούνται ή εμπορευματοποιούνται.

Συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ για να μη μείνει τίποτα στο Δημόσιο.

Η πολιτική αυτή πέρα από τις ΔΕΚΟ έχει επεκταθεί στο ΝΕΡΟ, την ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Οι επιπτώσεις από αυτήν την πολιτική όπως φάνηκε πρόσφατα με την κρίση, τις καταστροφικές πυρκαγιές και τη νέα γρίπη έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε και πάλι στο στόχαστρο. Η μονιμότητα για όσους ακόμη υπάρχει χρησιμοποιείται για να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά μας και βασικά μας δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: