Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Επισυνάπτουμε, για ενημέρωση σας, τον κατάλογο των εκπαιδευτικών για τους οποίους έχουμε λάβει εντολή για κατάθεση νέων αγωγών. Έχουν ήδη κατατεθεί οι αγωγές των σχολείων της Αθήνας, επίκειται η κατάθεση των αγωγών των σχολείων του Πειραιά και από Σεπτέμβρη θα κατατεθούν οι αγωγές των σχολείων της επαρχίας. (Αυτό γιατί η δικονομική κατασκευή της συγκέντρωσης όλων των αγωγών στην Αθήνα δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τη νομολογία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, παρά τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 7 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας). Από ορισμένα σχολεια δεν έχουμε ακόμη λάβει τα χρήματα, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάνει πλήρη έλεγχο. Θα σας το γνωρίσουμε σε μελλοντικό μας μήνυμα, με επισήμανση, επίσης, τυχόν έλλειψης δικαιολογητικών εγγράφων.



Επειδή επίκειται, σταδιακά, ο προσδιορισμός της δικασίμου της πρώτης ομάδας αγωγών (κατάθεσης 2006), επισυνάπτουμε κατάλογο των εκπαιδευτικών, ανά αγωγή, οι οποίοι δεν μας έχουν αποστείλει ακόμη τα αναγκαία δικαιολογητικά (τυχόν κατατεθειμένες αιτήσεις διακοπής της παραγραφής, έγγραφα σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση, όπως ΦΕΚ διορισμού, βεβαιώσεις υπηρεσιακής κατάστασης, μισθοδοσίας κ.λ.π.) Τα ΦΕΚ διορισμού δεν είναι απαραίτητα. Απολύτως αναγκαία είναι, αντιθέτως, α) η αίτηση διακοπής της παραγραφής, όπου υπάρχει και β) αναλυτική ή έστω συγκεντρωτική βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών και μισθοδοσίας για το κρίσιμο διάστημα (2002-2006) . (Επισυνάπτουμε σχετικό υπόδειγμα συγκεντρωτικής βεβαίωσης, για διευκόλυνση).



Επικοινωνούμε και εμείς με τους εκπαιδευτικούς που είχαν αναλάβει ως συντονιστές την συγκέντρωση των αρχικών δικαιολογητικών για την κατάθεση των αγωγών, αλλά χρειαζόμαστε και την δική σας βοήθεια, επειδή λόγω του χρόνου που διανύθηκε πολλοί έχουν αλλάξει σχολείο. Για το λόγο αυτό και για ασφάλεια, θα σας παρακαλούσαμε να φροντίσετε και εσείς για την ενημέρωσή τους (Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε στο συνημμένο αρχείο και το όνομα και τηλ. του «συντονιστή». )



Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα συγκέντρωσης των δικαιολογητικών αυτών (ιδίως της συγκεντρωτικής βεβαίωσης αποδοχών και της βεβαίωσης υπηρεσιακών μεταβολών) προς αποφυγή έκδοσης προδικαστικών αποφάσεων ή και απόρριψης της αγωγής ως προς τους εκπαιδευτικούς που δεν θα την έχουν επισυνάψει.

Με εκτίμηση και ευχές για καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού,



Αθήνα, 6-8-09





Γιώργος Κατρούγκαλος

Ειρήνη Περβολαράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: