Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ              Αθήνα, 2/ 9/ 2009
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αριθ. Πρωτ : 138
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37


ΠΡΟΣ: 1)ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
           κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο
          2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
              κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
            3) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΕΠΘ
               κα. Νίκη Γκοτσοπούλου     
                       
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399
         6932798177 
FAX: 210 5202798  - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.ds@gmail.com              
   
Κ. Υπουργέ
Κ. Υφυπουργέ
Κα. Γενική Γραμματέα
Η Ομοσπονδία μας αποδεχόμενη αφενός τις έντονες διαμαρτυρίες των μαθητών και γονέων - κηδεμόνων τους στα ζητήματα των εγγραφών και αφετέρου τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ως προς την αντιμετώπισή  τους σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους , απευθύνεται για μια ακόμα φορά προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μεταφέρει εγκαίρως την ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας για την βιωσιμότητα της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και για να επισημάνει την προσοχή και την ευθύνη του Υπουργείου απέναντι στο μέλλον των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
            Συγκεκριμένα τα θέματα τα οποία απαιτούν επείγουσα και ιδιαίτερη ρύθμιση αφορούν:
 Α. ΘΕΣΜΙΚΑ
·        Δημιουργία Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην κεντρική υπηρεσία ΥΠΕΠΘ με Διευθυντή από τους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που να εμπίπτει στα κριτήρια αξιολόγησης των στελεχών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
·        Υποχρεωτική συμμετοχή των προϊσταμένων Γραφείων ΤΕΕ στα ΠΥΣΔΕ, σε ημερήσια διάταξη θεμάτων  ΤΕΕ.
Β. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ
·        Μείωση του ωραρίου διδασκαλίας όλων των  υπευθύνων εργαστηρίων ΣΕΚ και ΣΕ κατά 3 ώρες από το υποχρεωτικό τους ωράριο διδασκαλίας όπως ισχύει για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φυσικής – Χημείας και πληροφορικής των ΓΕΛ   .
Γ. ΜΑΘΗΤΙΚΑ
·        Να επιτραπεί η εγγραφή και φοίτηση των αποφοίτων ΓΕΛ, ΤΕΛ, Ενιαίου Λυκείου, Πολυκλαδικού Λυκείου κ.λ.π., κατόχων απολυτηρίου ή πτυχίου, για απόκτηση πτυχίου οποιασδήποτε επιθυμητής ειδικότητας, σε ειδικά τμήματα αποφοίτων, στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ και μόνο με μαθήματα ειδικότητας, προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε οποιοδήποτε στάδιο του εργασιακού τους βίου.
·        Να επιτραπεί η εγγραφή πτυχιούχων ΕΠΑΛ στη Β΄τάξη των  ΕΠΑΣ σε  τμήματα αντίστοιχων ειδικοτήτων του πτυχίου τους.
·        Την άμεση πρόβλεψη λειτουργίας ειδικοτήτων που λειτουργούν σε ΕΠΑΣ άλλων Υπουργείων (ΟΑΕΔ-Υπουργείου Εργασίας, ΕΠΑΣ Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας κ.λ.π.) και στο καθαυτό Υπουργείο παροχής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που είναι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να μην υπάρχει διαρροή μαθητικού δυναμικού προς σχολές εποπτευόμενες από άλλα Υπουργεία.
Δ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
·        Συμμετοχή της ΟΛΤΕΕ στο  Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) , και στον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ ).
·        Πλήρης απαλλαγή των μελών του ΔΣ της ΟΛΤΕΕ όπως εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες ομοσπονδίες ( ΟΛΜΕ , ΔΟΕ ).
·        Εφαρμογή της νομοθεσίας για την χορήγηση των νόμιμων απαλλαγών στα ΔΣ των πρωτοβάθμιων  ενώσεων ΕΛΤΕΕ από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης.
·        Παραχώρηση χώρων σε σχολεία για στέγαση των πρωτοβάθμιων  ενώσεων ΕΛΤΕΕ.
·        Πρόβλεψη διαδικασίας αποσπάσεων στην ΟΛΤΕΕ τριών (3) εκπαιδευτικών ανά σχολικό έτος, για κάλυψη λειτουργικών αναγκών, όπως εφαρμόζεται και στις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.
         Όλες οι παραπάνω προτάσεις μας συντείνουν: Στη διευκόλυνση της μαθητικής κινητικότητας,  στην ανταγωνιστικότητα της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, στη βιωσιμότητα των σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, στον καθησυχασμό της αναταραχής προσανατολισμού που διέπει τη σπουδάζουσα νεολαία και στην άρση της εργασιακής ανασφάλειας των εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Π. ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ                                                               Α. ΠΕΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: