Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΚΡΟΣ 53χρονος άνεργος διαδηλωτής




ΝΕΚΡΟΣ 53χρονος άνεργος οικοδόμος διαδηλωτής, μέλος του ΚΚΕ - Ογκώδης η διαδήλωση συνεχίζεται μέχρι τώρα - Κόσμος εξακολουθεί να κατεβαίνει στο Σύνταγμα - Φωτογραφίες και βίντεο
20/10/2011 - 19:49:52




Οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στην alfavita.gr λένε ότι ο 53χρονος νεκρός οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης ήταν γραμματέας των οικοδόμων στο Βύρωνα, μέλος του ΚΚΕ. Ο νεκρός συμμετείχε στη διαδήλωση και τρέχοντας να αποφύγει τις πέτρες αισθάνθηκε αδιαθεσία..
Η γυναίκα του νεκρού, σύντροφοί του και συγγενείς καταγγέλλουν το κράτος και την αστυνομία για το θάνατο του 53χρονού ο οποίος ήταν άνεργος και πατέρας δύο κοριτσιών, από τις οποίες η μία προγραμμάτιζε να παντρευτεί.

Rival protesters confront each other with sticks in Athens, 20 October

H αστυνομία έκανε 6 συλλήψεις και 24 προσαγωγές.

thumb
 
 
 
 
 
Επεισόδια στην πορεία
 
Επεισόδια στην πορεία
 
Protesters gather by the tens of thousand outside the Greek parliament today
 
Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και του ΠΑΜΕ
 
 Police clash with masked demonstrators in Athens on October 20, where tens of thousands of protesters rallied.
 
 
Διαδηλωτής ο οποίος τραυματισμένος στο κεφάλι από τις πέτρες κατέφυγε στον Ευαγγελισμό κατέληξε από καρδιακό επεισόδιο στις 5.30 το απόγευμα περίπου. Ο νεκρός ήταν 53 ετών και οικοδόμος στο επάγγελμα. Συγκεχιμένες είναι οι πληροφορίες για την αιτία του θανάτου. Οι γνώμες διϊστανται, άλλοι μιλάε για καρδιακό επεισόδιο λόγω των γεγονότων και άλλοι από το τραύμα στο κεφάλι του. Για ό,τι νεότερο θα ενημερώσουμε.
 
Στους 40 έφτασαν οι τραυματίες διαδηλωτές που έχουν πάει στον Ευαγγελισμό.
 
Τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από τη Βουλή. 
 
lylya.jpg
 
Η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις τις για τα επεισόδια και ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι είπε: "Παίζει και η ακροδεξιά και η Κοινοβουλευτική ακροδεξιά και η ακροεαριστερά"
 
lylya.jpg
 
Διαδηλωτής έπεσε από ύψος στην πλατεία Συντάγματος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι πληροφορίες που έρχονται από τον Ευαγγελισμό λένε ότι οι τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.
 
lylya.jpg 
Πέντε είναι, τουλάχιστον, οι τραυματίες από τις πέτρες που εκτόξευαν οι κουκουλοφόροι φασίστες στους διαδηλωτές.
lylya.jpg
 Φασίστες με κουκούλες επιτέθηκαν στο μπλοκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και τους πέταξαν κοτρώνες και μολότοφ. Είναι άγνωστο μέχρι τώρα αν και πόσοι είναι οι τραυματίες. Κτήνη στην κυριολεξία έπιασαν νεαρό του ΠΑΜΕ και έπεσαν επάνω του και τον έλιωσαν στο ξύλο. Ακόμη είναι άγνωστο τι έχει γίνει ο νεαρός και σε ποια κατάσταση είναι. Θα ανεβάσουμε σε λίγο βίντεο.
 
 
Health workers demonstrate in Athens ahead of a vote in Parliament on a new bill to stave off bankruptcy.
 
 
 
 
 

20/10/11
Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.
Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέτυχε. Έτσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: