Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!


Τρίωρη στάση εργασίας σε κάθε κατειλημμένο σχολείο που ανοίγει με εισαγγελέα

Τρίωρη στάση εργασίας σε κάθε κατειλημμένο σχολείο που ανοίγει με εισαγγελέα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Τρίωρη στάση εργασίας σε κάθε σχολείο που ανοίγει με την επέμβαση της αστυνομίας, για εκείνη την ημέρα, κηρύσει με σημερινή απόφαση το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, η ΟΛΜΕ.
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι Διευθυντές κατειλημμένων σχολείων καλούνται
στα αστυνομικά τμήματα για να καταδίδουν τους «καταληψίες» μαθητές τους και προειδοποιεί: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μετατροπή του καθηγητή σε υπάλληλο της εισαγγελίας και των αστυνομικών αρχών».
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Καταγγέλλουμε την εκ νέου ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» οι μαθητικές κινητοποιήσεις.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων.
Καταδικάζουμε τις κλήσεις των Διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα για να καταδίδουν τους μαθητές τους.
Επειδή η εκπαίδευση απαιτεί κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κι επειδή ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι η ενίσχυση του κύρους του εκπαιδευτικού, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μετατροπή του καθηγητή σε υπάλληλο της εισαγγελίας και των αστυνομικών αρχών.
Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας σε κάθε σχολείο που ανοίγει με την επέμβαση της αστυνομίας, για εκείνη την ημέρα.
Απαιτούμε να παύσει άμεσα αυτή η διαδικασία.
Να καταργηθεί η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Η καθηγητές  καταγγείλουν τους μαθητές τους που πραγματοποιούν κατάληψη των σχολείων, χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο των καθηγητών στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: