Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στο Δ.Κορινθίων


Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στο Δ.Κορινθίων



 Ο Δήμος Κορινθίων μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" , τώρα με ένα νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση των Εθελοντών-πολιτών...
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
                                                                                                                                 Κόρινθος 25-10-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Κορινθίων μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα «προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», που υλοποιήθηκε από τον Δήμο μας και αφορούσε στην Εθελοντική Δράση συμπολιτών μας για την Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών, τώρα με ένα νέο, εξειδικευμένο πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση των Εθελοντών-πολιτών για την εκμάθηση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).
Ετσι, ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας της Καρδιο-πνευμονικής αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC), διοργανώνει σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει ένα ικανό αριθμό συμπολιτών μας, μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, συμβάλλοντας ολοκληρωμένα και αποφασιστικά στην δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών στους συνανθρώπους μας, σε έκτακτες περιπτώσεις.
Η αρχή επιθυμούμε να γίνει από τον δήμο Κορινθίων γιατί
το ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί στη περιοχή μας από τους συνδημότες μας είναι μεγάλο. Η εθελοντική συμμετοχή τους αποβλέπει, τόσο στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση & εκπαίδευση σε θέματα υγείας, όσο και στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή μεταξύ των κατοίκων της τοπικής κοινότητας.
Χρειάζεται να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη κοινωνική δράση με την κινητοποίηση και τη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο και στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε «Ομάδα Υγείας του Δήμου Κορινθίων», που θα είναι σε θέση με τη σειρά της να εκπαιδεύσει πολίτες σε αντίστοιχες δράσεις στο δήμο μας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η διοργάνωση και άλλων σημαντικών σεμιναρίων, προμήθεια εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών, τοποθέτησή τους σε κοινόχρηστους χώρους κλπ.
Τα σεμινάρια της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, θα πραγματοποιηθούν την 1η και 15 Νοεμβρίου 2011 στον δήμο Κορινθίων και θα έχουν διάρκεια μιας ημέρας όπου στο τέλος, θα καταλήξουν σε εξετάσεις πιστοποίησης των συμμετεχόντων εθελοντών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Χασικίδη στο τηλ. 27413-61009 ή στην κ. Αλ. Στεργιοπούλου στο τηλ. 27413-61016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: