Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του ποδηλάτου διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, την 1η Ποδηλατοδρομία του Δήμου Νέας Προποντίδας.



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Ο.Π.Α. Δήμου Νέας Προποντίδας και
η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,
στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του ποδηλάτου διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία,
την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, την 1η Ποδηλατοδρομία του Δήμου Νέας Προποντίδας.


            Περισσότεροι από 300 μικροί και μεγάλοι, κάθε ηλικίας, ποδηλάτες και ποδηλάτισσες κατέκλυσαν από νωρίς την πλατεία των Νέων Μουδανιών και υποχρέωσαν τους διοργανωτές σε πρόωρη αναχώρηση για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.
Ο καλός καιρός, η χαρά και ο ενθουσιασμός οδήγησαν αρχικά σε γρήγορο ρυθμό για να επικρατήσει τελικά η σύνεση και λογική για ταχύτητα πορείας, ώστε να μπορούν να ακολουθούν και οι πιο αργοί μικροί ποδηλάτες.
            Σε χρόνο μικρότερο των 40΄ τα ποδήλατα έφτασαν στον τελικό προορισμό, τα Νέα Πλάγια, όπου οι αναβάτες ήπιαν νερό, έφαγαν παγωτό και έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο ένα σακίδιο πλάτης. Μετά μισής ώρας ανάπαυση, οι ποδηλάτες πήραν το δρόμο της επιστροφής για να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών, διανύοντας συνολικά την απόσταση των 15  χιλιομέτρων.
            Αποχωρώντας οι ποδηλάτες χαρούμενοι κι ευχαριστημένοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους σε ένα χρόνο (το 2013), για την 2η Ποδηλατοδρομία του Δήμου Νέας Προποντίδας, έχοντας κατά νου ότι, το ποδήλατο όχι μόνο θα αξιοποιείται σαν το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο καθημερινής μετακίνησης επιλύοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα και εξανθρωπίζοντας τις πόλεις, αλλά παράλληλα αποτελεί άριστο μέσο άθλησης – διατήρησης καλής φυσικής κατάστασης και αναψυχής – ψυχαγωγίας – διασκέδασης.
            Στο πνεύμα αυτό, ανταλλάχτηκαν υποσχέσεις ότι θα καταβληθούν, από όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις, όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε να διεκδικηθούν και να κατακτηθούν οι υποδομές εκείνες (ποδηλατοδρόμοι, χώροι στάθμευσης κλπ) που σε συνδυασμό με τη σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.


ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
            Θερμά συγχαρητήρια στην Τροχαία Νέων Μουδανιών που με το προσωπικό της και τα μηχανοκίνητα μέσα (περιπολικά, μοτοσικλέτες) κι σε συνεργασία με την πολύτιμη βοήθεια, συμπαράσταση και προσφορά της Δημοτικής Αστυνομίας κατάφεραν να λύσουν όλα τα προβλήματα κίνησης και κυκλοφορίας ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ποδηλατοδρομία.
            Πολλές ευχαριστίες στο ΕΚΑΒ που διέθεσε ασθενοφόρο με πλήρωμα και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του παραρτήματος Ν. Μουδανιών που μετείχε με μέλη, αυτοκίνητο και εξοπλισμό. Είναι σημαντικό το ότι δεν συνέβη κανένα απρόοπτο ατύχημα και έτσι δεν χρειάστηκε να επέμβουν.
            Επιπλέον, ευχαριστούμε τους χορηγούς των νερών ΄΄Άθως΄΄ και παγωτών ΄΄Δέλτα΄΄ για την προσφορά τους καθώς επίσης και την επιχείρηση ποδηλάτων Αmsterdam που παρείχε την τεχνική υποστήριξη όσο και όπου χρειάστηκε να βοηθήσει.
Από τα Δ.Σ. του Ο.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ και της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: