Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ Α.Κ.Ε. - ΔΙΚΤΥΟΥ

Συνάδελφοι, καλή σχολική χρονιά,

Με το πρώτο αυτό ενημερωτικό της καινούργιας χρονιάς σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στα τέλη Αυγούστου με τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις συναδέλφων. Το ΠΥΣΔΕ συνεδρίασε τις μέρες 18/8-24/8 και προχώρησε στην τοποθέτηση: α) των συνάδελφων που είχαν παραμείνει χωρίς οργανική θέση. β) των συναδέλφων που ήρθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ. γ) των νεοδιόριστων συναδέλφων και δ) των συναδέλφων που ζητούσαν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής:
 Σε κάθε περιοχή μετάθεσης συνεξετάστηκαν οι αιτήσεις τοποθέτησης των συναδέλφων χωρίς οργανική και των συναδέλφων που αιτούνταν απόσπασης. Η τοποθέτηση τους έγινε σε λειτουργικά κενά άνω των 11 ωρών και με βάση τα μόρια τους. Όπου οι συνάδελφοι ήταν περισσότεροι των κενών τοποθετήθηκαν αναγκαστικά και σε σχολεία με λιγότερες από 11 ώρες.  Στη συνέχεια εξετάστηκαν οι αιτήσεις απόσπασης σε σχολεία εκτός περιοχής μετάθεσης και πάλι με βάση τα μόρια των αιτούντων.  Μετά τοποθετήθηκαν οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ και πάλι η τοποθέτηση έγινε με βάση τα μόρια.  Τέλος τοποθετήθηκαν οι νεοδιόριστοι στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά.
Οι συνάδελφοι που ήταν στη «διάθεση του ΠΥΣΔΕ» και έχουν αποσπαστεί εκτός νομού, τοποθετήθηκαν σε εικονικά κενά.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία εξετάστηκαν οι αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων στο Πειραμ/κό Γ/σιο Κορίνθου, στο Μουσικό Γ/σιο Κορίνθου, στο ΕΕΕΕΚ και στην Α/θμια. Οι αιτήσεις ικανοποιήθηκαν όλες πλην 2 για το ΕΕΕΕΚ επειδή δεν υπήρχαν κενές θέσεις.
Συνάδελφοι,
Πιστεύουμε ότι καταφέραμε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων που πραγματικά υπηρετούν, να ελαχιστοποιήσουμε πιθανές αδικίες και να εξαλείψουμε το φαινόμενο εικονικών τοποθετήσεων σε σχολεία υψηλής μοριοδότησης.
Οι αιτήσεις ικανοποιήθηκαν σχεδόν όλες. Όπου υπήρχαν πολλές αιτήσεις για την ίδια σχολική μονάδα το κριτήριο ήταν η μοριοδότηση κάθε συναδέλφου.
Πιστεύουμε επίσης ότι η επιλογή μας ήταν δίκαιη, αν παρόλα αυτά κάποιοι συνάδελφοι θεωρούν ότι έγινε σε βάρος τους κάποια αδικία μπορούν να κάνουν αίτηση θεραπείας προς το ΠΥΣΔΕ άμεσα.
Θέλουμε ακόμα να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 Υπάρχουν ακόμα κενά στο Πειραματικό Γ/σιο Κορίνθου (ΠΕ2, ΠΕ6, ΠΕ7, τεχνολογία )  Παραμένουν κενές θέσεις (2) στο ΠΛΗΝΕΤ  Παραμένουν περίπου 80 κενές θέσεις όλων των ειδ/των, που πρέπει να καλυφθούν με πρόσληψη αναπληρωτών.
Όλοι οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε συγκεκριμένο σχολείο θα μπορούσαν με μια δήλωση τους να το γνωστοποιήσουν στο ΠΥΣΔΕ.
Α/θμια: Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς συναδέλφους που αποσπώνται ή συμπληρώνουν το ωράριο τους στην Α/θμια λύθηκε με παρέμβαση μας, καθώς υπάρχει δέσμευση του Δ/ντή Α/θμιας ότι οι καθηγητές, που θα διατίθενται στην Α/θμια θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα κενά, που θα γνωρίζει το ΠΥΣΔΕ εκ των προτέρων. Επίσης δεν θα υπάρχουν διαθέσεις σε άνω των 2 σχολικών συγκροτημάτων.
Διαθέσεις: Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει το ΠΥΣΔΕ στις διαθέσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση μας να αγωνιστούμε, ώστε: να μη διατεθεί κανείς που δεν το επιθυμεί εκτός της πόλης που είναι η τοποθέτησή του ή όμορης πόλης. Κανείς να μη διατεθεί την ίδια μέρα σε σχολεία που δεν είναι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Κανείς να μη δουλέψει 2 βάρδιες την ίδια μέρα.
Στη προσπάθεια μας να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων θέλουμε να έχουμε τη συμπαράσταση και τη συνεργασία των συνδικαλιστικών ενώσεων αλλά και των ίδιων των συναδέλφων.
Αποσπάσεις: Οι συνάδελφοι των οποίων η αίτηση απόσπασης δεν ικανοποιήθηκε μπορούν να ζητήσουν επανεξέταση της αίτησης τους.
Καθημερινά τ’ απογεύματα 6 - 8.30 θα είμαστε στα γραφεία της Α ΕΛΜΕ στη Κόρινθο και της Β ΕΛΜΕ στο Κιάτο για οποιαδήποτε ερώτηση, διευκρίνιση, ενημέρωση.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους συναδέλφους καλή δύναμη - Ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους στο δημόσιο σχολείο όλους τους εξαιρετικούς συναδέλφους μας που συνταξιοδοτούνται - Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην αρχή της νέας χρονιάς να δώσουμε πάλι τον καλύτερο εαυτό μας για την υπεράσπιση και βελτίωση του Δημόσιου Σχολείου που υπηρετούμε.

Μάρκος Κλωνιζάκης τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
Άρης Χαρμπίλας αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: