Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο2
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ 2/5-2-2009


Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ βασικά θέματα ήταν
1) η κατάργηση υποδιευθυντών στο 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, το 1ο Λύκειο Κορίνθου και το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου.
2) Ο ορισμός υποδιευθυντή στο ΕΕΕΕΚ Κορίνθου.
3) Μετακινήσεις συναδέλφων.
Στο θέμα της κατάργησης των υποδιευθυντών υποστηρίξαμε ότι τα σχολεία στα οποία επελέγησαν υποδιευθυντές πέρυσι θα πρέπει να διατηρήσουν τους υποδιευθυντές τους, γιατί έχουν επιλεγεί για 4ετή θητεία αλλά και για το λόγο ότι ο αριθμός των τμημάτων στα σχολεία δεν προκύπτει από πουθενά ότι ταυτίζεται με τα τμήματα γενικής παιδείας ή κυρίων μαθημάτων. Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι πουθενά δεν προκύπτει από τη νομοθεσία ότι οι ορισθέντες υποδιευθυντές καταργούνται με την μεταβολή του αριθμού τμημάτων. Υποστηρίξαμε τέλος ότι στο σημερινό σχολείο οι ανάγκες επιβάλλουν τη θέση υποδιευθυντή σε κάθε σχολείο, όπως είναι άλλωστε και η θέση του κλάδου μας. Δυστυχώς η πρόταση αυτή που υποστηρίχθηκε με τα ίδια επιχειρήματα και από τους δύο αιρετούς του κλάδου μειοψήφησε και με ψήφους 3-2 απορρίφθηκε.
Στο θέμα του υποδιευθυντή του ΕΕΕΕΚ παρά το γεγονός ότι υπήρξε 1 υποψήφιος βάλαμε το ζήτημα της τοποθέτησης του συλλόγου του σχολείου, παρά την επιμονή και των 2 αιρετών, το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό. Είναι πάγια θέση του κλάδου ότι οι υποδιευθυντές πρέπει να προκύπτουν μέσα από τις διαδικασίες της ψηφοφορίας του συλλόγου διδασκόντων, σ’ αυτό θα επιμένουμε και θα είναι το μοναδικό μας κριτήριο. Με ευκαιρία το θέμα αυτό θέσαμε το ερώτημα γιατί δεν έγινε η διαδικασία επιλογής 2ου υποδιευθυντή στο Γυμνάσιο Λεχαίου καθώς το σχολείο έχει 13 τμήματα. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι πρέπει να το ζητήσει ο Δ/ντής του σχολείου, εμείς εκφράσαμε την άποψη ότι θα έπρεπε να μεριμνήσει η δ/νση για αυτό. Καλούμε το Δ/ντή του σχολείου να κινήσει τη διαδικασία ώστε το σχολείο να αποκτήσει και 2ο υποδιευθυντή.
Λόγω άδειας που έλαβαν κάποιοι συνάδελφοι αλλά και του γεγονότος ότι επέστρεψαν από άδεια κάποιοι άλλοι, έγιναν κάποιες μετακινήσεις. Κριτήριο μας ήταν οι συνάδελφοι να παραμένουν σε σχολεία κοντινά, στην ίδια πόλη ή διπλανή, να μην υπάρξουν αλλαγές στους καθηγητές των παιδιών σε μεγάλη έκταση, αλλά και να μην μένουν καθηγητές χωρίς ωράριο.
Ζητήσαμε να γίνει αίτημα πρόσληψης αναπληρωτών στις περιπτώσεις κενών, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι το υπουργείο δεν έχει απαντήσει…Σε καμία περίπτωση να μην απολυθούν συνάδελφοι ωρομίσθιοι που έχουν ήδη προσληφθεί. Δεν είναι δυνατό να προσλαμβάνονται για 300 ευρώ το μήνα να κλείνουν τις τρύπες των σχολείων και μετά να τους απολύουμε χωρίς την δυνατότητα να εργαστούν το υπόλοιπο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΕΠΑ.Λ. Κιάτου σ’ αυτό εργάζονται 10 ωρομίσθιοι :4 Ηλεκτρολόγοι (ΠΕ17.03) 3 Μηχανολόγοι (ΠΕ17.02) 2 Γεωπόνοι (ΠΕ14.04) και 1 φιλόλογος. Η κατάσταση αυτή είναι παράνομη καθώς δεν επιτρέπεται σε θέση ολόκληρων κενών να προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι. Οι καθηγητές δεν είναι απασχολήσιμοι, είναι εκπαιδευτικοί!
Καλούμε και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και της ΕΛΤΕΕ να ενημερώσουν τις ομοσπονδίες για την εργασιακή ομηρεία των ωρομίσθιων συναδέλφων και να παρέμβουν. Θυμίζουμε ότι η πρόσληψη και τοποθέτηση ωρομισθίων γίνεται ερήμην του ΠΥΣΔΕ και με αποκλειστική ευθύνη του Δ/ντή εκπαίδευσης.

Οι αιρετοί ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ
Κλωνιζάκης Μάρκος τακτικό μέλος
Χαρμπίλας Αριστοκλής αναπληρωματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: