Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου γίνονται Γενικές Συνελεύσεις , για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που έχουν ψηφίσει για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΤΕΕ να μην συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες γιατί αντίκειται στη νομοθεσία και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι, την ημέρα που έχει άδεια η κάθε ΕΛΜΕ για αντιπροσώπους, να παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία τους και να λειτουργήσουν κανονικά τα τμήματα που διδάσκουν στα σχολεία τους .

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου οι συνάδελφοι που ψήφισαν στις εκλογές των «ΕΛΤΕΕ». Για την κατοχύρωση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να ζητείται η κατάσταση ψηφισάντων στο πρόσφατο συνέδριο της «ΟΛΤΕΕ» ή η κατάσταση των μελών της τοπικής «ΕΛΤΕΕ». Τα Δ.Σ. των τοπικών «ΕΛΤΕΕ» είναι υποχρεωμένα να παραδώσουν οπωσδήποτε τα αιτούμενα στοιχεία. Σε περίπτωση άρνησής τους ζητείται η συνδρομή του Πρωτοδικείου.

Σχετικώς με το θέμα υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του ν.1264 : « Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας, αφού καταβάλει την ορισμένη από το καταστατικό συνδρομή».

Τόσο οι ΕΛΜΕ, όσο και οι «ΕΛΤΕΕ», είναι κλαδικές οργανώσεις. Άρα, δεν μπορεί ένας εκπαιδευτικός να είναι, ταυτόχρονα, μέλος και στις δύο.