Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

τροποποίηση της εγκυκλίου αναθέσεως μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς

Κ. Υπουργέ
Κ. Υφυπουργέ

πληροφορηθήκαμε το με αριθ. Πρωτ. 401831 /Γ2/ 07 -04-2009 έγγραφο του Διευθυντού Σπουδών Δ.Ε, κ. Αθανάσιου Νικολόπουλου, με το οποίο συνιστά ομάδα εργασίας για την τροποποίηση της εγκυκλίου αναθέσεως μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η ομοσπονδία μας.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντισυνταγματική, παράνομη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Διευθυντού Σπουδών Δ.Ε κ. Νικολόπουλου. Ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε ( χωρίς καμιά κρίση ) ως Διευθυντής Σπουδών Δ.Ε στο ΥΠΕΠΘ είναι ένας υπηρεσιακός παράγοντας και οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους και δεν έχει κανένα δικαίωμα να τοποθετεί συνδικαλιστικούς φορείς της επιλογής του σε επιτροπές. Είναι υποχρεωμένος από τις κείμενες διατάξεις να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και να καλεί όλους τους εμπλεκόμενους συνδικαλιστικούς φορείς, στις διάφορες επιτροπές . είτε το επιθυμεί είτε όχι.
Απαιτούμε να γίνει άμεσα ανάκληση του παραπάνω εγγράφου και να σταλεί νέο στο οποίο θα περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ( ΟΛΤΕΕ ) σύμφωνα με την Αρχή της ίσης μεταχείρισης .
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι αν δεν συμπεριληφθεί και η ΟΛΤΕΕ στην παραπάνω ομάδα εργασίας και λειτουργήσει αυτή χωρίς την συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΛΤΕΕ διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμά να κινηθούμε νομικά κατά του Διευθυντή Σπουδών ΔΕ του ΥΠΕΠΘ για παράβαση καθήκοντος και μη εφαρμογή των κειμένων διατάξεων ( Σύνταγμα και Νόμοι του κράτους ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: